Έργα ανάπλασης ολοκλήρωσε στην Αγία Αικατερίνη του Σινά, το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου


 

 

 

 

Έργα που ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, είχε εξαγγείλει για την ανάπλαση του ευρύτερου χώρου της Αγίας Αικατερίνης, σε ειδική εκδήλωση που είχε πραγματοποιήσει προς τιμήν του τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανού, παρουσία των Πρέσβεων Ελλάδας και Κύπρου, ολοκληρώθηκαν ήδη με την ευθύνη του Υπουργείου Αρχαιοτήτων.

 

 

Τα έργα που επιθεώρησε ο Προϊστάμενος του Τομέα Ισλαμικών, Κοπτικών και Εβραϊκών Αρχαιοτήτων, Γκαμάλ Μουστάφα, τελούν υπό την επίβλεψη και των Υπουργείων Τοπικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Οικισμού και περιλαμβάνουν έναν πλήρη εξωραϊσμό του περιβάλλοντος χώρου, τη βελτίωση του οδικού δικτύου που οδηγεί στο μοναστήρι και το Όρος του Μωυσή, τη δημιουργία μεγαλύτερου χώρου στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία και τα αυτοκίνητα, καθώς και την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ασφαλείας.

 

 

Να σημειωθεί ότι τα έργα αυτά αποσκοπούν στην αύξηση των επισκεπτών στον ιερό αυτό χώρο που φυλάττει την κάρα της Αλεξανδρινής Αγίας Αικατερίνης, αλλά και το περίφημο ψηφιδωτό της Μεταμόρφωσης στο Καθολικό της Μονής.

 

 

Για την Αίγυπτο, το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία αναφοράς των μνημείων της χώρας και λαμβάνει πάντοτε ιδιαίτερης προβολής σε όλες τις τουριστικές εκθέσεις που συμμετέχει η χώρα.  

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης