Θεοφάνια με την ERT World 


 

ERT World γιορτάζει τα Θεοφάνια με τους Έλληνες όλου του κόσμου και μεταδίδει πρόγραμμα με ειδικό εορταστικό περιεχόμενο. Ξεχωριστή θέση έχει η μετάδοση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας των Θεοφανίων καθώς και η Ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν εκπομπές με ξεχωριστούς καλεσμένους, καθώς και συναυλίες.

 

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 – Θεοφάνια

 

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων και Ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο, 08:00 (Ώρα Ελλάδας)

 

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, στις 8 το πρωί, συνδεόμαστε με την καρδιά της Ορθοδοξίας, τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη, για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Θεοφανίων, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, και στη συνέχεια τον Αγιασμό των Υδάτων και τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

 

Διονύσης Σαββόπουλος: «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη», 18:45 (Ώρα Ελλάδας)

 

Σε πρώτη διεθνή τηλεοπτική μετάδοση, η συναυλία που έδωσε ο Διονύσης Σαββόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τον Ιανουάριο του 2023.

 

«Το πρόγραμμα αυτής της βραδιάς στηρίζεται στην ιδέα που είχαν δύο από τους σημαντικότερους συνθέτες και ενορχηστρωτές μας της νεότερης γενιάς: ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, οι οποίοι είχαν την όρεξη να ανασυνθέσουν τρόπον τινά και να μεταγράψουν σε συμφωνική μορφή τις μουσικές από γνωστά τραγούδια μου. Τους ευχαριστώ. Είναι οι αφανείς συμπρωταγωνιστές αυτής της βραδιάς. Ξαναέγραψαν τα κομμάτια μου στο δικό τους πλούσιο πεντάγραμμο αλλά και στην καρδιά μου επίσης. Στη σκηνή του Μεγάρου ανεβαίνουμε με πλήρη συμφωνική ορχήστρα και μεικτή χορωδία. Τραγουδούν μαζί μου οι αγαπημένοι μου Φώτης Σιώτας και Κατερίνα Πολέμη. Άδοντες και παιανίζοντες έχουμε μαέστρο μας τον Μίλτο Λογιάδη και νιώθουμε ευτυχείς γι’ αυτό». Έτσι περιγράφει ο Διονύσης Σαββόπουλος τη συναυλία που έδωσε για μία μόνο βραδιά στην Αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Η συναυλία αυτή, υπό τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη» πρωτοπαρουσιάστηκε στις παλιές φυλακές του Γεντί Κουλέ, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου τον Ιούνιο του 2022, σε μια παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ορχήστρα και χορωδία της πόλης της Θεσσαλονίκης. Τώρα παρουσιάζεται σε αναθεωρημένη και συμπληρωμένη εκδοχή με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, έτσι ώστε και το κοινό της Αθήνας να μπορέσει να παρακολουθήσει αυτό το δίωρο μουσικό ταξίδι της καινούργιας σαββοπουλικής πλεύσης.

 

Τραγουδούν: Διονύσης Σαββόπουλος, Κατερίνα Πολέμη, Φώτης Σιώτας

Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Σουσάμογλου, Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Χορωδία του Δήμου Αθηναίων

Μουσική διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ

Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

 

Νύχτα Στάσου, 23:00 (Ώρα Ελλάδας) – Νέο Επεισόδιο: «Μουσικές Πατρίδες»

 

Η μουσική εκπομπή «Νύχτα Στάσου» γιορτάζει τα Θεοφάνια με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, φιλοξενώντας αγαπημένα πρόσωπα της ΕΡΤ σε μια εύθυμη και διασκεδαστική βραδιά.

 

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον Μπάμπη Τσέρτο, τη Μαρία Αναματερού, τον Δημήτρη Καρασαββίδη και τη Βιολέτα Ίκαρη, για να πραγματοποιήσουν μαζί ένα μελωδικό ταξίδι από την Πόλη μέχρι την Πελοπόννησο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες και το ακριτικό Καστελλόριζο.

 

Συνταξιδιώτες τους ηθοποιοί από επιτυχημένες σειρές της ΕΡΤ, που μιλούν για τις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα των ιδιαίτερων πατρίδων τους. Ζωντανεύουν τις μνήμες από τις γιορτές στους τόπους τους, μοιράζονται ό,τι τους ενώνει με την παράδοση, εύχονται, γελούν, τραγουδούν και χορεύουν.

 

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, παραθέτει στοιχεία και δίνει πληροφορίες, για τα τραγούδια της εορταστικής βραδιάς.

 

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη γιορτάζει, τραγουδώντας την «Γκαρσόνα» του Παναγιώτη Τούντα, ενώ η Βιολέτα Ίκαρη της αφιερώνει, για την ημέρα της ονομαστικής εορτής της, το «Ερημοπούλι» σε στίχους Γιάννη Σκαραγκά και μουσική της ηθοποιού, από τον θεατρικό μονόλογο «Η Κυρά της Ρω».

 

Παραδοσιακά κάλαντα ερμηνεύει το γυναικείο φωνητικό συγκρότημα Τradαγμα, δηλαδή οι Ηρώ Μουρτιάδου, Χριστίνα Ταγκούτα και Ελπίδα Κατσαβουνίδου.

 

Στην παρέα της εκπομπής, εκτός από τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, θα βρεθεί και ο Γιώργος Δεπάστας από τη βραβευμένη ψυχολογική σειρά μυστηρίου «Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ», αλλά και οι Εύα Αγραφιώτη, Σουζάνα Βαρτάνη, Λάκης Γαβαλάς, Ανδρέας Ζήκουλης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Δημήτρης Μαζιώτης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Κώστας Πιπερίδης, Βαγγέλης Στρατηγάκος και Λουκία Φραντζίκου από την κωμική σειρά «Στα Σύρματα».

 

Σύμβουλος εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου

Παρουσίαση: Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστος Νικολόπουλος

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης