Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος στη διεθνή εκδοχή του ERTFLIX 


 

Η διεθνής εκδοχή του ERTFLIX δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο να απολαύσουν ξεχωριστές, βραβευμένες ταινίες του νέου ελληνικού κινηματογράφου, καθώς και τους νέους κύκλους των εκπομπών της ΕΡΤ «Συνάνθρωποι» & «Εντός Κάδρου».

 

«Ακίνητο ποτάμι», 2018

 

Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μία βιομηχανική πόλη της Σιβηρίας, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέτρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συνωμοσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν μ’ ένα θαύμα; Αναζητώντας μια λογική εξήγηση, ο Πέτρος αμφισβητεί την Άννα, η οποία στρέφεται προς τη θρησκεία. Ο μέχρι πρότινος ακλόνητος δεσμός τους βρίσκεται σε κρίση, καθώς η σχέση τους μετατρέπεται σε πεδίο μάχης ανάμεσα στο ορθολογικό και το πνευματικό.

 

Σενάριο: Άγγελος Φραντζής, Σπύρος Κρίμπαλης

Σκηνοθεσία: Άγγελος Φραντζής

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Ανδρέας Κωνσταντίνου κ.ά.

 

 

 

 

«Υπογραφή», 2010

 

Η Άννα, νεαρή ιστορικός Τέχνης, ετοιμάζει μια αναδρομική έκθεση για το έργο της γνωστής ζωγράφου Μαρίας Δήμου. Συμπαραστάτη στην προσπάθειά της έχει τον Άγγελο, παλιό φίλο της ζωγράφου, η οποία βρέθηκε νεκρή πριν από μερικά χρόνια κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μελετώντας άγνωστες πτυχές της ζωής της Δήμου, η Άννα συνειδητοποιεί ότι ο Άγγελος αποσιωπά γεγονότα και θολώνει τα νερά δημιουργώντας «σκοτεινά σημεία». Όταν αποκαλύπτεται πως οι διάσημοι πίνακες της Μαρίας Δήμου είναι έργα του Άγγελου το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται…

 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Πρωτόπαππα, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Κουρής

 

«Λιμουζίνα», 2013                              

 

Η πανέμορφη Γαλλίδα Κολέτ από τη Λιμόζ, ξεκινά ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Συντροφιά της έχει τον Γερμανό Μαξ, που είναι ερωτευμένος μαζί της, αλλά και τον Έλληνα συγγραφέα Μάρκο, που την ακολουθεί σε ένα «οδοιπορικό ενηλικίωσης». Σκοπός της Κολέτ, είναι να δοκιμάσει το καινούριο της αυτοκίνητο, αλλά και να διαλέξει το ιδανικό ταίρι.
Μια κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι που ξεκινάει από το Παρίσι της δεκαετίας του ’60 και φτάνει στην Ελλάδα του σήμερα.

 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νίκος Παναγιωτόπουλος

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Καταλειφός, Παύλος Χαϊκάλης, Τάκης Σπυριδάκης, Δημήτρης Πιατάς, Λευτέρης Βογιατζής, Στάθης Λιβαθινός, Σταμάτης Φασουλής κ.ά.

 

«Τρία πουλάκια κάθονται», 2003

 

Ο Δημοσθένης Ταξιάρχης, είναι επαγγελματίας σανδαλοποιός. Επίσης, είναι ωραίος, άστατος και λίγο… παλαβιάρης. Μαζί με τον φίλο του Σπύρο Γύρα, διοικητή της Αστυνομίας, τριγυρίζουν με τα ποδήλατά τους, ψάχνοντας τον ιδανικό έρωτα και το νόημα της ζωής.
Μια απολαυστική κωμωδία, στην παλιά Αθήνα, που διατηρεί ακόμα μαγικές στιγμές από το ένδοξο παρελθόν της. Ένας ύμνος στη ζωή, την αγάπη και την ομορφιά.

 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Νικόλας Σπανός

Παίζουν: Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Δημήτρης Πιατάς, Νίκη Παλληκαράκη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Καίτη Παπανίκα, Όλγα Πολίτου

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

 

 

 

 

+Άνθρωποι | Σειρά Ντοκιμαντέρ | Γ’  Κύκλος

 

Άνθρωποι απ’ όλη την Ελλάδα, που σκέφτονται δημιουργικά κι έξω από τα καθιερωμένα, παίρνουν τη ζωή στα χέρια τους και προσφέρουν στον εαυτό τους και στους γύρω τους. Άνθρωποι που οραματίζονται, συνεργάζονται, επιμένουν, καινοτομούν, δημιουργούν, προσφέρουν  με συναίσθηση και ενσυναίσθηση… Διότι κάποιοι γράφουν τη δική τους ιστορία και έχει θετικό πρόσημο.

 

Σκηνοθεσία: Βασίλης Μωυσίδης

 

Παρουσίαση: Γιάννης Δάρρας

 

 

 

 

Εντός Κάδρου| Εκπομπή έρευνας

 

Προσωπικές μαρτυρίες, τοποθετήσεις και απόψεις ειδικών, στατιστικά δεδομένα και ιστορικά στοιχεία. Η δημοσιογραφική έρευνα εμβαθύνει, αναλύει και φωτίζει σημαντικές πτυχές κοινωνικών θεμάτων, τοποθετώντας τα «Εντός κάδρου».

 

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ έρχεται να σταθεί και να δώσει χρόνο και βαρύτητα σε ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία αλλά δεν έχουν την προβολή που τους αναλογεί. Μέσα από διηγήσεις ανθρώπων, που ξεδιπλώνουν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό τις προσωπικές τους εμπειρίες, θέτονται τα ερωτήματα που καλούνται στη συνέχεια να απαντήσουν οι ειδικοί. Η εξόρυξη και η ανάλυση δεδομένων, η παράθεση πληροφοριών και οι συγκρίσεις με τη διεθνή πραγματικότητα ενισχύουν την δημοσιογραφική έρευνα που στοχεύει στην τεκμηριωμένη ενημέρωση.

 

Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος

Παρουσίαση: Χριστίνα Καλημέρη

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:

https://www.ert.gr/international/ertflix-gr/

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης