Ευρω-Αραβική Μουσική Συνάντηση Νεολαίας στην Κύπρο


 

 

 

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων μουσικών κατασκηνώσεων παραδοσιακής μουσικής με την επωνυμία «Ethno Cyprus», που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2005, 2006, 2008, 2010 και 2013, έτσι και φέτος  το Ευρω-Αραβικό Κέντρο Νεανικής Μουσικής συνέχισε τον Ιούλιο στη Λεμεσό το «Ethno Cyprus 2016».

 

 

 

 

Το έργο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Jeunesses Musicales International, την Αραβική Μουσική Ακαδημία του Αραβικού Συνδέσμου, το Jeunesses Musicales Croatia, το Jeunesses Musicales Belgium, το AGORA Cultural Association της Αιγύπτου, το Εθνικό Κονσερβατόριο Μουσικής του Αμμάν Ιορδανίας, την Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή», την Σχολική Εφορεία Λεμεσού και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

 

 

 

 

35 νέοι δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων από Ευρωπαϊκές χώρες (Κύπρος, Κροατία, Βέλγιο) συναντήθηκαν με καλλιτέχνες από Αραβικές χώρες (Λίβανος, Αίγυπτος, Ιορδανία) και μέσα από διάφορα μουσικά εργαστήρια αναζήτησαν τις ρίζες της κοινής πολιτισμικής ταυτότητας του Αραβικού και Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

 

 

 

 

Μέσα σε μια ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο για την περιοχή της Μεσογείου, το «Ethno Cyprus» φιλοδοξεί να μετατρέψει την Κύπρο σε πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο της περιοχής, φέρνοντας κοντά νέους από διαφορετικές χώρες, που θα συμβάλουν στη δημιουργία διαπολιτισμικού διαλόγου. Η πολιτιστική δράση συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, έτσι το «Ethno Cyprus» φιλοδοξεί να στηρίξει την δημιουργικότητα και την κινητικότητα νεαρών μουσικών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα γίνουν πρεσβευτές θετικών αλλαγών στις κοινωνίες όπου δρουν. Διδάσκοντας ο ένας τον άλλο για 10 μέρες, δημιουργούν ένα πρόγραμμα συναυλίας που συνδυάζει με πρωτότυπο τρόπο τα ακούσματα των Μεσογειακών χωρών. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Ανδρέας Χριστοδούλου.

 

 

 

 

Οι συναυλίες έγιναν στις 8 και 9 Ιουλίου, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Πάφος 2017. Η δραστηριότητα εχορηγείτο από το πρόγραμμα «Erasmus +» της Ε.Ε. και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

 

 

 

 

Το Ethno Cyprus εντάσσεται στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Ευρω-Αραβικού Κέντρου Νεανικής Μουσικής που ξεκίνησε την λειτουργία του στην Λεμεσό τον Σεπτέμβρη του 2012.

 

 

 

 

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης