Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, από την Αθήνα: «Έχουμε κοινό όραμα για την περιοχή μας»


«Η σύγκληση η σημερινή για τρίτη φορά αντανακλά και αποδεικνύει την επιμονή όλων μας για να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη των χωρών μας. Έχουμε κοινό όραμα για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στην περιοχή. Ενέργεια, τουρισμό και ναυτιλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησής μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, Αλ Σίσι στη κοινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης της Αθήνας, στις 9 Δεκεμβρίου.

 

«Συμφωνήσαμε σε δράσεις για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η περιοχή αυτή βασίζεται στην ανεξιθρησκεία. Ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση για τη φιλοξενία. Σήμερα συμφωνήσαμε στην ανάγκη εύρεσης λύσης στο Παλαιστινιακό ζήτημα. Το συγκεκριμένο θέμα απαιτεί πολλαπλές δράσεις. Εξέφρασα τη στήριξη της Αιγύπτου στο θέμα της Κύπρου με στόχο την ενότητα του νησιού, σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ. Η σημερινή οργάνωση της διάσκεψης ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Αδημονώ για την επόμενη διάσκεψη μας στο Κάιρο», δήλωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.

 

 

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

 

 

Στους τομείς συνεργασίας που τέθηκαν στο επίκεντρο της τριμερούς Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου, αναφέρθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τις κοινές δηλώσεις των τριών αρχηγών μετά την τριμερή.

 
Ο Πρωθυπουργός είπε ότι συζήτησαν για ενεργειακά δίκτυα και τις εξελίξεις στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, για την ανακάλυψη του κοιτάσματος Zhor στην Αίγυπτο, την περαιτέρω αξιοποίηση των κυπριακών κοιτασμάτων, την προώθηση αγωγών ενέργειας μέσα από τον ελλαδικό χώρο.

 
Παράλληλα, συζήτησαν την επιτάχυνση των διαβουλεύσεων για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών των τριών χωρών, όπου αυτό είναι δυνατό και πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

 

Τόνισε ότι ξεκαθαρίζουν οτι η συνεργασία τους αυτή δεν εξελίσσεται στο πλαίσιο μιας λογικής αποκλεισμού τρίτων χωρών ή εναντίον τρίτων χωρών.

 

Ακόμα, συμφώνησαν από εδώ και στο εξής οι συναντήσεις τους να έρχονται ως επιστέγασμα υλοποίησης όσων έχουν συμφωνήσει και ότι στην επόμενη τους συνάντηση, που μετά από πρωτοβουλία του Αλ Σισι θα γίνει στο Κάιρο τον επομενο χρόνο, «ελπίζουμε ότι θα έχουμε να παρουσιάσουμε έργο που πιθανώς να εξειδικευτεί και με τα εγκαίνια συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ή έργων, στο αιγυπτιακό έδαφος, αργότερα στο κυπριακό, το ελληνικό, που θα αφορούν την τριμερή συνεργασία των τριών κρατών».

 

Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

 

 

Απόλυτα επιτυχή χαρακτήρισε την τριμερή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι η Διακήρυξη της Αθήνας προάγει το Διεθνές Δίκαιο, την ασφάλεια και την ειρήνη.

 

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι «Κύπρος και Ελλάδα αποφασίσαμε να στηρίζουμε τα ζητήματα που προωθούν τις σχέσεις ΕΕ και Αιγύπτου».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης