«Η Ιερά Μονή Σινά μπορεί να θεωρηθεί ως η 4η Πυραμίδα της Αιγύπτου», δηλώνει η μεγάλη Αιγυπτία δημοσιογράφος, Φάτμα Ναούτ (ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

 

 

Μία από τις πιο προβεβλημένες δημοσιογράφους της Αιγύπτου ήταν εκείνη που πραγματικά εντυπωσίασε το αιγυπτιακό κοινό με το θαυμασμό της για το ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

 

 

 

 

«Η Ιερά Μονή Σινά μπορεί να θεωρηθεί ως η 4η Πυραμίδα της Αιγύπτου», δήλωσε με χαρακτηριστικό τρόπο στο μεγάλο αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι «Ελ Καχέρα ουά Ελ Νας», που μετέδωσε εκτεταμένο ρεπορτάζ για την πρόσφατη εκδήλωση για τα παλίμψηστα έγγραφα της Ιεράς Μονής.

 

 

 

 

Με άλλα λόγια, η Αιγυπτία δημοσιογράφος και μεγάλη συγγραφέας θέλησε να αποτυπώσει στον τηλεοπτικό φακό την τεράστια εκτίμηση που απολαμβάνει το θεοβάδιστο Μοναστήρι, όπως άλλωστε την επέδειξαν και οι έξι Υπουργοί της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης, που μαζί με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά τίμησαν με την παρουσία την εν λόγω εκδήλωση και κατ” επέκταση τίμησαν τους είκοσι και πλέον μοναχούς και τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, πριν από τρεις μέρες στο Κάιρο.

 

 

 

 

Έτσι, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η κα Ναούτ προέτρεψε όλους τους Αιγυπτίους να επιδείξουν την τιμή που αρμόζει στο μεγάλο αυτό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, και για την Ελλάδα, και για την Αίγυπτο και για τον κόσμο ολόκληρο.

 

 

 

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι για το ιατρικό φυτό που αποκαλύφθηκε σε ένα από τα παλίμψηστα έγγραφα της Ιεράς Μονής Σινά έχει κάνει από τους αρχαίος χρόνους αναφορά και ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, μιλώντας για τη σημασία του ντοκουμέντου και για τις δύο χώρες.

 

 

 

 

Στο ίδιο ρεπορτάζ, το μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι φιλοξένησε δηλώσεις και του Έλληνα επιχειρηματία κ. Αντώνη Καζαμία, που δραστηριοποιείται εδώ και είκοσι περίπου χρόνια στην περιοχή του νοτίου Σινά και ιδιαίτερα στην πόλη της Αγίας Αικατερίνης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βρισκόμενος και εκείνος όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του μεγάλου μοναστηριού, ο κ. Καζαμίας τόνισε στο τηλεοπτικό πρόγραμμα ότι εντός της μεγάλης και ιστορικής Βιβλιοθήκης της θεοβάδιστης Μονής, υπάρχουν πολλά έγγραφα που χρήζουν μελέτης, την οποία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι μοναχοί που έχουν επιφορτιστεί με τη διακονία αυτή, με τη βοήθεια ξένων ειδικών, αλλά και με την τεράστια στήριξη που παρέχει η Αιγυπτιακή Αρχαιολογική Υπηρεσία, που βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του ελληνορθόδοξου μοναστηριού.

 

 

 

 

Τόνισε, επίσης στο ρεπορτάζ, ότι το εν λόγω έγγραφο είναι γραμμένο στα  αρχαία ελληνικά και τα αραβικά κούφι (ΣΣ. τα αρχαία αραβικά), δείχνοντας το πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο πολιτισμοί, της Ελλάδος και της Αιγύπτου.

 

 

 

 

Τέλος, ο κ. Καζαμίας ευχαρίστησε θερμά όλους τους Αιγυπτίους Υπουργούς που μαζί με τον Έλληνα Υπουργό κ. Νίκο Παππά και τον Κυβερνήτη του Νοτίου Σινά κ. Χάλιντ Φούντα, έδωσαν το δυναμικό παρών στην εν λόγω εκδήλωση, δείχνοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πόσο κοντά στην Ιερά Μονή Σινά βρίσκεται η αιγυπτιακή πολιτεία.       

 

 

 

 

Ακολουθεί το εξαιρετικό βίντεο – ρεπορτάζ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καθώς και φωτογραφίες από το ρεπορτάζ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης