Μήνυμα αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων από το Ελ Άζχαρ του Καΐρου, παράδειγμα προς μίμηση για όλον τον κόσμο


 

 

 

 

 

«Η ανεκτικότητα και η συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στις εορτές, είναι όχι μόνο αποδεκτή, αλλά και επιθυμητή». Αυτό απαντά το Ελ Άζχαρ, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του μουσουλμανικού κόσμου, σε όσους προσπαθούν – σε διάφορες χώρες του κόσμου – να καλλιεργήσουν τη διχόνοια μεταξύ των χριστιανών και των μουσουλμάνων.

 

 

Το μήνυμα αυτό της αρμονικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων παρουσιάζεται μάλιστα σε «φάτουα» (ΣΣ. γνωμοδότηση μουφτή) που δημοσιεύτηκε στη σελίδα Facebook του εν λόγω μουσουλμανικού κέντρου και μεταδόθηκε άμεσα από μεγάλες αιγυπτιακές εφημερίδες, όπως η «Αλ Αχράμ».     

 

 

Στην εν λόγω φάτουα, επισημαίνεται ότι «η ισλαμική θρησκεία παροτρύνει τους οπαδούς να ενισχύσουν τους δεσμούς φιλίας και συμπόνιας μεταξύ των ανθρώπων της ίδιας χώρας».

 

 

Στο ίδιο κείμενο, δίνεται και η θεολογική εξήγηση για την γνωμοδότηση αυτή, που στηρίζεται σε «χαντίθ», σύμφωνα με το οποίο, ο Προφήτης Μωάμεθ δέχτηκε δώρα από κάποιους βασιλιάδες και αυτοκράτορες κατά τη διάρκεια της ζωής του.

 

 

Να σημειωθεί ότι στις 7 Ιανουαρίου, οι Κόπτες της Αιγύπτου (που αντιπροσωπεύουν επίσημα τουλάχιστον το 10% του πληθυσμού της χώρας) εορτάζουν τα Χριστούγεννα (σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο) και είναι πλέον πολύ διαδεδομένες οι ευχές μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων κατά τις θρησκευτικές εορτές και των δύο θρησκειών, όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα ή αντίστοιχα το Ραμαζάνι και το Μπαϊράμι.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης