Κώστας Φέρρης: Life-Time Achievement Award


 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗ ΚΩΣΤΑ ΦΕΡΡΗ

 

Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος*

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου , το Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου Αλεξανδρείας και η Ένωση Συγγραφέων και Κινηματογραφικών Κριτικών της Αιγύπτου τιμούν φέτος με το Βραβείο για το Σύνολο του Έργου του ,Life-Time Achievement Award, τον γεννημένο στο Κάιρο Αιγυπτιώτη σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη κατά τη διάρκεια τελετής  στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στις 3 Οκτωβρίου 2023.Την είδηση ανακοίνωσε ο ίδιος ο σκηνοθέτης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

 

Πέρσι οι ίδιοι φορείς είχαν τιμήσει με το ίδιο βραβείο την γεννημένη στην Αλεξάνδρεια , Αιγυπτιώτισσα Άλκηστη Πρωτοψάλτη τιμώντας με τον τρόπο αυτό ξένους καλλιτέχνες που έχουν γεννηθεί στην Αίγυπτο κι έχουν διαπρέψει καλλιτεχνικά.

 

 

 

Τα ειλικρινή συγχαρητήρια  μας στον κ. Κώστα Φέρρη, που πρόσφατα κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό του βιβλίο με τίτλο «Η γέφυρα των Λεμονιών» το οποίο συνυπογράφει με την επίσης Αιγυπτιώτισσα και Καϊρινή, μεταφράστρια και συγγραφέα, Πέρσα Κουμούτση.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Κώστα Φέρρη , σκηνοθέτη μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, της εμβληματικής ταινίας του Ελληνικού Κινηματογράφου  «Ρεμπέτικο» , σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου, μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:  Κώστας Φέρρης – Βικιπαίδεια

 

*Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης