Κώστας Φέρρης: Life-Time Achievement Award


 

Βασίλης Α. Πουλαρίκας

 

Για ακόμα μια χρονιά  η Ελλάδα και οι σημαντικοί της δημιουργοί, τιμώνται την εναρκτήρια ημέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας. Ο παγκοσμίου φήμης αυτός Κινηματογραφικός  θεσμός που υμνεί την έβδομη τέχνη των Μεσογειακών χωρών, τίμησε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας, τον γεννημένο στον Κάιρο, Αιγυπτιώτη σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη.

 

 

 

 

Ένα πολύτιμο και χρυσό Βραβείο, LifeTime Achievement Award, για την επιβράβευση του συνόλου του έργου του, ήταν ένα ακόμα αντιστάθμισμα της προσφορά του μεγάλου αυτού Έλληνα δημιουργού, το οποίο αξίζει να σημειωθεί απονέμει το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου και η Ένωση Συγγραφέων και Κινηματογραφικών Κριτικών της Αιγύπτου.

 

Η καταξιωμένη και πασίγνωστη Ελληνο-Αιγύπτια ηθοποιός του κινηματογράφου, κα Λάιλα Έλουι κρατούσε με συγκίνηση το βραβείο στα χέρια της, και μιλώντας Ελληνικά, καλωσόρισε στην σκηνή τον Αιγυπτιώτη σκηνοθέτη και φίλο της Κώστα Φέρρη, δινοντάς του την σημαντική αυτή διάκριση.

 

 

 

 

Ο κ. Φέρρης δεν μπορούσε να κρύψει από τα μάτια του και από το χαμογελό του την χαρά και την περηφάνια που ένιωθε για την μεγάλη αυτή τιμή που επεφύλαξε η Αίγυπτος στο πρόσωπό του. Μίλησε στα Αραβικά και ξεσήκωσε το πλήθος που τον καταχειροκρότησε. Με λόγια από καρδιάς ξεδίπλωσε τα χρόνια που έζησε στην Σούμπρα, μίλησε για το σχολείο του, αλλά και για τις πολύτιμές στιγμές της ζωή του στο Κάιρο που όπως είπε χάραξαν την νιότη του και έγιναν η βάση για την μετέπειτα πορεία του.

 

 

 

 

Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου για την τιμητική του παρουσία στην βράβευσή του, καθώς και την αγαπημένη του σύντροφο Θέσια Παναγιώτου για την συμπαράσταση της όλα τα χρόνια της κοινής τους ζωής.

 

Στην λαμπερή εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου η Διευθύντρια του Ιδρύματος Πολιτισμού Αλεξανδρείας κα. Σταυρούλα Σπανούδη, η Πρόεδρος του ΕΝΟΑ και του «Πτολεμαίου» κα. Λιλίκα Θλιβίτου, ο πρώην διευθυντής του Ιδρύματος Πολιτισμού Αλεξανδρείας κ. Βασίλειος Φιλιππάτος , ο  συγγραφέας κ. Γεώργιος Κυπραίος.

 

 

 

 

 

φωτογραφίες Γρηγόρης Χαλιακόπουλος 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης