Διεθνές φιλοσοφικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, με τη συμμετοχή του Αλεξανδρινού μαθηματικού της Αμπετείου, Αλέξ. Μπάση


 

 

 

 

Διεθνές φιλοσοφικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας, όπου Πρόεδρος είναι η Καθηγήτρια Dr. Hoda El Khouly.

 

 

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι «Η Φιλοσοφία από την θεωρία στην πράξη».

 

 

 

 

 

 

 

Στο συνέδριο έχει προσκληθεί και θα μιλήσει ο Αλεξανδρινός μαθηματικός Αλέξανδρος Μπάσης με μία ομιλία με τίτλο «Εκών … εξέρχομαι», όπου θα αναφερθεί στο πώς ο Δημήτρης Λιαντίνης, πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πέρασε από τις θεωρητικές διδαχές του στην εφαρμογή τους, εγκαταλείποντας εκουσίως την ζωή. Φέτος κλείνουν 20 χρόνια από την εξαφάνισή του. Το σώμα του βρέθηκε επτά χρόνια μετά σε μία σπηλιά στον Ταΰγετο.

 

 

Στη συνέχεια, ο κ. Μπάσης θα αναφερθεί στο τί προβλέπουν οι κοινωνίες, φιλοσοφικά συστήματα και θρησκείες επί του θέματος της οικειοθελούς αποχώρησης από την ζωή και πώς διάφορες μεγάλες μορφές που πέρασαν πάνω στην Γη λειτούργησαν σχετικά με το θέμα αυτό.

 

 

Ώρα 11:30 π.μ. Η παρουσίαση θα γίνει ταυτόχρονα στα ελληνικά, αγγλικά και αραβικά.

 

 

Είναι δυνατή η παρακολούθηση από ακροατές, αλλά – για λόγους ασφαλείας του Πανεπιστημίου – απαιτείται η δήλωση με έγκαιρη προσκόμιση αντιγράφου του διαβατηρίου/ταυτότητας.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης