Διεθνές φιλοσοφικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, με τη συμμετοχή του Αλεξανδρινού μαθηματικού της Αμπετείου, Αλέξ. Μπάση


 

 

 

 

Διεθνές φιλοσοφικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Φιλοσοφίας, όπου Πρόεδρος είναι η Καθηγήτρια Dr. Hoda El Khouly.

 

 

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι «Η Φιλοσοφία από την θεωρία στην πράξη».

 

 

 

 

 

 

 

Στο συνέδριο έχει προσκληθεί και θα μιλήσει ο Αλεξανδρινός μαθηματικός Αλέξανδρος Μπάσης με μία ομιλία με τίτλο «Εκών … εξέρχομαι», όπου θα αναφερθεί στο πώς ο Δημήτρης Λιαντίνης, πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πέρασε από τις θεωρητικές διδαχές του στην εφαρμογή τους, εγκαταλείποντας εκουσίως την ζωή. Φέτος κλείνουν 20 χρόνια από την εξαφάνισή του. Το σώμα του βρέθηκε επτά χρόνια μετά σε μία σπηλιά στον Ταΰγετο.

 

 

Στη συνέχεια, ο κ. Μπάσης θα αναφερθεί στο τί προβλέπουν οι κοινωνίες, φιλοσοφικά συστήματα και θρησκείες επί του θέματος της οικειοθελούς αποχώρησης από την ζωή και πώς διάφορες μεγάλες μορφές που πέρασαν πάνω στην Γη λειτούργησαν σχετικά με το θέμα αυτό.

 

 

Ώρα 11:30 π.μ. Η παρουσίαση θα γίνει ταυτόχρονα στα ελληνικά, αγγλικά και αραβικά.

 

 

Είναι δυνατή η παρακολούθηση από ακροατές, αλλά – για λόγους ασφαλείας του Πανεπιστημίου – απαιτείται η δήλωση με έγκαιρη προσκόμιση αντιγράφου του διαβατηρίου/ταυτότητας.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης