Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα


 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 21 Νοεμβρίου 2022, για την 3η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης (Steering Committee) της Στρατηγικής Συμφωνίας Επενδυτικής Συνεργασίας που έχουν συνάψει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων με το κρατικό επενδυτικό ταμείο του Αμπού Ντάμπι ADQ.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω συμφωνία, υπεγράφη τον Μάιο του 2022, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα ΗΑΕ, και αφορά εμιρατινές επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ, σε σειρά τομέων όπως η ενέργεια και οι ΑΠΕ, η υψηλή τεχνολογία, ο αγροτοδιατροφικός τομέας.

Κατά τις εργασίες της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης, η οποία συνεδρίασε στις κεντρικές εγκαταστάσεις της ADQ στο Άμπου Ντάμπι, συζητήθηκε η πορεία των διερευνητικών επαφών και συζητήσεων μεταξύ των στελεχών του εμιρατινού Ταμείου και των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον τους και εκφράστηκε η βούληση των δύο πλευρών να προχωρήσουν τη συνεργασία με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Η πλευρά της ADQ ενημέρωσε μάλιστα τους συνομιλητές της στην Επιτροπή Παρακολούθησης, ότι πολύ σύντομα θα ανακοινώσει επίσημα την πρώτη επένδυσή της στην Ελλάδα.

 

 

 

Στην Επιτροπή συμμετείχαν, εκτός από τον κ. Φραγκογιάννη, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα ΗΑΕ, ο Υφυπουργός κ. Φραγκογιάννης είχε, επίσης, διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας για το Εξωτερικό Εμπόριο των ΗΑΕ, ΑΕ Δρ Thani Al Zeyoudi, με τον οποίο συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο οι προοπτικές ενίσχυσης των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο κ. Φραγκογιάννης και ο Εμιρατινός Υπουργός συμφώνησαν για την πραγματοποίηση στοχευμένης εμπορικής αποστολής από τα ΗΑΕ στην Αθήνα, εντός του πρώτου τριμήνου του 2023, με έμφαση στα αγροτοδιατροφικά προϊόντα και τις νέες τεχνολογίες στήριξης της αγροτικής παραγωγής.

 

photo: gr mfa

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης