Για πάντα μάς εγκατέλειψε και ο Καϊρινός Σπύρος Καπανταϊδάκης, που διετέλεσε επί χρόνια στο Γενικό Προξενείο Καΐρου


Ένας από τους πιο γνήσιους εκπροσώπους τους Καϊρινού Ελληνισμού, ο Σπύρος Καπανταϊδάκης, μάς αποχαιρέτησε για πάντα το περασμένο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 83 ετών.

 

Ο αείμνηστος Αιγυπτιώτης δεν έτυχε να συμμετάσχει στα παροικιακά σωματεία, αλλά διακρίθηκε για την προσφορά του προς τον Ελληνισμό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας μέσα από τις υπηρεσίες που προσέφερε, εργαζόμενος επί πολλά χρόνια στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο. Και τελικά, όπως μάς επισημαίνουν όσοι τον γνώρισαν, ήταν ένα από τα πιο ενεργά μέλη της παροικίας, όπου δεν τον ενδιέφεραν τα οφίκκια αλλά η έμπρακτη στήριξη της παροικίας σε ό,τι προσβλήματα αντιμετώπιζε ο κάθε πάροικος.

 

Μία ακόμη προσφορά του προς την παροικία ήταν τα παιδιά του, όπου και τα δύο συνέχισαν από το ίδιο μετερίζι: η μία κόρη του, είναι η ιατρός κα Δάφνη Καπανταϊδάκη, παντρεμένη με τον ιατρό κ. Γιώργο Καντσιλιέρη, όπου και οι δύο προσφέρουν ανελλιπώς προς όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό. Η άλλη κόρη του, η κα Αλίκη Καπανταϊδάκη, εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στον εθνικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου Egyptair, στο γραφείο της Αθήνας.

 

Ο αξέχαστος Αιγυπτιώτης άφησε και δύο εγγόνια που τόν πολυαγαπούσαν: τη Χριστίνα και τον Αλέξη.

 

Η κηδεία του αξέχαστου Σπύρου Καπανταϊδάκη έγινε την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου στην Αθήνα.

 

Τα θερμά του συλλυπητήρια του προς την οικογένεια μετέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής καθώς και η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, που ήταν και βαφτισιμιά του.

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης