Για πάντα μάς εγκατέλειψε και ο Καϊρινός Σπύρος Καπανταϊδάκης, που διετέλεσε επί χρόνια στο Γενικό Προξενείο Καΐρου


Ένας από τους πιο γνήσιους εκπροσώπους τους Καϊρινού Ελληνισμού, ο Σπύρος Καπανταϊδάκης, μάς αποχαιρέτησε για πάντα το περασμένο Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 83 ετών.

 

Ο αείμνηστος Αιγυπτιώτης δεν έτυχε να συμμετάσχει στα παροικιακά σωματεία, αλλά διακρίθηκε για την προσφορά του προς τον Ελληνισμό της αιγυπτιακής πρωτεύουσας μέσα από τις υπηρεσίες που προσέφερε, εργαζόμενος επί πολλά χρόνια στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο. Και τελικά, όπως μάς επισημαίνουν όσοι τον γνώρισαν, ήταν ένα από τα πιο ενεργά μέλη της παροικίας, όπου δεν τον ενδιέφεραν τα οφίκκια αλλά η έμπρακτη στήριξη της παροικίας σε ό,τι προσβλήματα αντιμετώπιζε ο κάθε πάροικος.

 

Μία ακόμη προσφορά του προς την παροικία ήταν τα παιδιά του, όπου και τα δύο συνέχισαν από το ίδιο μετερίζι: η μία κόρη του, είναι η ιατρός κα Δάφνη Καπανταϊδάκη, παντρεμένη με τον ιατρό κ. Γιώργο Καντσιλιέρη, όπου και οι δύο προσφέρουν ανελλιπώς προς όλον τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό. Η άλλη κόρη του, η κα Αλίκη Καπανταϊδάκη, εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στον εθνικό αερομεταφορέα της Αιγύπτου Egyptair, στο γραφείο της Αθήνας.

 

Ο αξέχαστος Αιγυπτιώτης άφησε και δύο εγγόνια που τόν πολυαγαπούσαν: τη Χριστίνα και τον Αλέξη.

 

Η κηδεία του αξέχαστου Σπύρου Καπανταϊδάκη έγινε την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου στο Κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου στην Αθήνα.

 

Τα θερμά του συλλυπητήρια του προς την οικογένεια μετέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής καθώς και η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, που ήταν και βαφτισιμιά του.

 

ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης