Για την ενίσχυση του τμήματος Πρόνοιας, η πρώτη εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου, μετά την εκλογή του ανανεωμένου ΔΣ του ιστορικού σωματείου


Το Σάββατο 14 Μαρτίου, στην αίθουσα του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου, πραγματοποίησε βραδινή Χοροεσπερίδα για την ενίσχυση του τμήματος της Πρόνοιάς του. Αυτή η εκδήλωση ήταν η πρώτη που οργανώθηκε, από το ανανεωμένο νέο Δ.Σ. που προέκυψε μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Μπίσκος κατά τον χαιρετισμό του στην έναρξη της εκδήλωσης, παρουσίασε τα τρία νέα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου (κα Μ. Ηλιάδη, κα Ελ. Καραΐσκου, κ. Ν. Στρατή.) Κατόπιν έδωσε τον λόγο στην Έφορο  Δημοσίων Σχέσεων και νέας Γενιάς την κα Ελισάβετ Καραΐσκου, η οποία και παρουσίασε όλο το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν 195 Καϊρινοί και φίλοι του Συλλόγου που διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες με την εξαίρετη  μουσική της ορχήστρας του Γιάννη Θεωδορόπουλου. Ακολούθησε ανατολίτικος χορός που παρουσίασε πολύ έντεχνα η Λούλα, δίνοντας έτσι τον τόνο της Αιγυπτιακής βραδιάς, συνοδευόμενη από τα Αιγυπτιώτικα θαυμάσια εδέσματα της κουζίνας του Reda.

 

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο καλωσόριζε τους Καϊρινούς, τους φίλους και του υποστηρικτές του, που πάντα ακολουθούν και τον στηρίζουν. Μεταξύ των παρευρεθέντων ήταν ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης μετά της συζύγου του, ο Αντιπρόεδρος της Πολιτιστικής και Μουσικοχορευτικής Ομάδας Καστελόριζου κ. Κώστας Σαρίνας, η κα Γεωργία Δρούτσα-Τσιλεκλή, η κα Δέσποινα Γιαννακοπούλου, και άλλοι πολλοί Καϊρινοί και Καϊρινές.

 

Τέλος αναφέρουμε ότι εφέτος ο Σύλλογος Ελλήνων Καΐρου για τους μήνες  Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, προγραμματίζει να παρουσιάσει πέντε πολιτιστικές εκδηλώσεις που είναι αφιερωμένες σε παρουσιάσεις βιβλίων, στα τμήματα Ελληνικών Σπουδών στα ΑΕΙ της Αιγύπτου και τιμητικές εκδηλώσεις. Για περισσότερη πληροφόρηση οι εκδηλώσεις του ΣΕΚ που έχουν προγραμματισθεί για το 2015, έχουν αναλυτικά ως εξής:

 

  1. Σάββατο 14 Μαρτίου, Χορευτική Καϊρινή βραδιά.
  2. Σάββατο 28 Μαρτίου, Πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στον βίο του Αγ. Νεκταρίου.
  3. Δευτέρα 6 Απριλίου, Παρουσίαση «Φωτογραφικό Προσκύνημα σε όλες

    τις Εκκλησίες του Καΐρου», της Δημοσιογράφου Μ. Αδαμαντίδου.

  1. Σάββατο 25 Μαΐου, Μονοήμερη εκδρομή.
  2. Κυριακή 26 Απριλίου, Παρουσίαση από κοινού με τις Εκδόσεις Λιβάνη του βιβλίου «Σε χρόνο αόριστο» του Δημ. Βαζελάκη.
  3. Σάββατο 9 Μαΐου, Παρουσίαση του βιβλίου «Η Μάχη του Μαραθώνα» του καθηγητή της Αμπετείου Σχολής κ. Χρ. Διονυσόπουλου.
  4. Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, Ημερίδα με το Πανεπιστήμιο του ΑΖΧΑΡ της Αιγύπτου, «Η Ελληνική Παιδεία στα ΑΕΙ της Αιγύπτου».
  5. Κυριακή 18 Οκτωβρίου, Συμμετοχή στο ετήσιο Μνημόσυνο πεσόντων Αιγυπτιωτών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
  6. Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, Τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στον      Καϊρινό Δημοδιδάσκαλο κ. Κων/νο Σπάρταλη.
  7. Σάββατο 14 Νοεμβρίου, Χορευτική βραδιά για την Πρόνοια του ΣΕΚ.

 

 

Ο Καϊρινός

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης