Περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδος – Αιγύπτου, μετά τη συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο


Από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κ. Άντλι Μανσούρ έγινε δεκτός τη Δευτέρα 28 Απριλίου στο Κάιρο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Χώρα του Νείλου.

 

Μεγάλη έκταση στο γεγονός δίνει η ιστοσελίδα της μεγάλης έγκυρης και έγκριτης εφημερίδας Αλ Αχράμ, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του Εκπροσώπου του Αιγυπτίου Προέδρου κ. Ιχέμπ Μπαντάουι.

 

Σύμφωνα με τον Προεδρικό εκπρόσωπο, ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας εξέφρασε την πλήρη στήριξη και υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και όλης της χώρας στην κυβέρνηση που προήλθε από το αποτέλεσμα της Επανάστασης της 30ής Ιουνίου, που οδήγησε στην απομάκρυνση του Μόρσι από την εξουσία.

 

Ο Έλληνας Υπουργός συναντήθηκε και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου Στρατηγό Σέντκι Σόμπχι. Και με τους δύο συζήτησε τρόπους ενδυνάμωσης των ήδη στενών και αδελφικών σχέσεων των δύο λαών και κρατών.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα www.zougla.gr, «κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε στο Κάϊρο, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα πραγματοποιηθούν αδιάβλητες προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο.

 

Στις συζητήσεις που έγιναν η αιγυπτιακή πλευρά δεσμεύτηκε σχετικά με την πρόθεσή της να προχωρήσει στην δημιουργία μιας Αιγύπτου ανοιχτής στον κόσμο με σεβασμό στο κράτος δικαίου, ενώ έγιναν αναφορές στην τρομοκρατία, την παράνομη μετανάστευση, την αστάθεια και το ρόλο των χωρών που ενισχύουν την τρομοκρατία, που στρέφεται κατά της Αιγύπτου και της ευρύτερης περιοχής, που, απειλεί και την Ευρώπη. Οι συνομιλητές του Έλληνα υπουργού του ζήτησαν επίσης να εξηγήσει η χώρα μας στους συμμάχους και εταίρους της στην Ε.Ε. τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος.

 

Στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε εκ νέου τις διαβεβαιώσεις για την υποστηρικτική στάση που τηρεί η Ελλάδα προς την Αίγυπτο και προς τη βούληση του λαού της από τις 30 Ιουνίου και του μετέφερε τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Έλληνα Προέδρου, Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

 

Ο κ. Μανσούρ εξήρε τα πρακτικά βήματα που υλοποιούνται για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό. Παράλληλα εξήρε το συνεχή συντονισμό για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ορίων, τόσο σε διμερές επίπεδο, όσο και σε τριμερές, Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου».

 

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αιγυπτίου Προέδρου, ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας, και υπό την ιδιότητά του για αυτό το εξάμηνο του Προεδρεύοντος του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετέφερε τις θέσεις της Αιγύπτου στα ευρωπαϊκά όργανα, ενώ εξέφρασε και την ξεκάθαρα επιθυμία της Ελλάδας να ενισχύσει τόσο τις διμερείς σχέσεις όσο και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Μανσούρ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Αβραμόπουλο και είπε ότι καλωσορίζει όλες τις πρωτοβουλίες που οδηγούν στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδος και Αιγύπτου.

 

Ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε επίσης με τον υποψήφιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι στην κατοικία του, διάρκειας μιάμιση ώρας. Ήταν μια ειλικρινής συζήτηση εφ΄ όλης της ύλης, για θέματα μείζονος σημασίας για την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

 

(φωτο αρχείου, από την επίσκεψη του Αιγυπτίου Προέδρου, στις 21 Ιανουαρίου 2014, στην Αθήνα, και τη συνάντησή του με τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο)

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης