ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Η Αίγυπτος αποτελεί σημαντικό εμπορικό εταίρο της Ελλάδας», τονίζει ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

 

 

 

 

Με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου, Ταρέκ Καμπίλ, συναντήθηκε στην Αθήνα ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

 

 

 

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβη της Αιγύπτου στην Αθήνα, Φαρίντ Μονίμπ και αιγυπτιακής αντιπροσωπείας, τέθηκαν οι οικονομικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, οι οποίες βρίσκονται σε φάση δυναμικής ανόδου, στο πλαίσιο της συνολικής ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

 

 

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε τη σημασία της Αιγύπτου ως εμπορικού εταίρου της Ελλάδας, αλλά και ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, επισημαίνοντας τις προοπτικές που διανοίγονται στις διμερείς συναλλαγές.

 

 

 

 

Σημείωσε ότι οι δύο χώρες συνιστούν ισχυρούς διαμετακομιστικούς κόμβους σε παγκόσμιο επίπεδο, τονίζοντας ότι η συντονισμένη συνεργασία τους μπορεί να επιφέρει αμοιβαία οφέλη. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στον τομέα της ενέργειας και στις προοπτικές που διανοίγονται.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *