«Η Αίγυπτος θα συνδράμει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», τονίζει ο νέος Αιγύπτιος Πρέσβης στην Κύπρο


Ο νέος Πρέσβης της Αιγύπτου Hussein Abdelkarim Tantawy Mubarak, εξέφρασε τη βούληση της χώρας του να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες για τη λύση του προβλήματος. Τον κ. Mubarak δέχθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Λ. Ομήρου ο οποίος καλωσορίζοντάς τον, αναφέρθηκε στην ιστορική φιλία που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασε ευγνωμοσύνη, εκ μέρους του κυπριακού λαού, για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η Αίγυπτος στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

 

 

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, σημείωσε την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι η επίτευξη λύσης εξαρτάται από την Τουρκία.

 

 

Ο Αιγύπτιος Πρέσβης, ενημερώνοντας τον κ. Ομήρου για την πορεία του οδικού χάρτη ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκδημοκρατισμού της χώρας του, έκανε αναφορά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, που θα σηματοδοτήσουν την κορύφωση της εν λόγω διαδικασίας. Ευχήθηκε δε την επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο, εκφράζοντας τη βούληση της χώρας του να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες για τη λύση του προβλήματος.

 

 

Οι κ. Ομήρου και Mubarak συζήτησαν, εξάλλου, τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασαν αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, περιλαμβανομένων των κοινοβουλευτικών.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Νοεμβρίου 2022
M T W T F S S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης