«Η Αίγυπτος θα συνδράμει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», τονίζει ο νέος Αιγύπτιος Πρέσβης στην Κύπρο


Ο νέος Πρέσβης της Αιγύπτου Hussein Abdelkarim Tantawy Mubarak, εξέφρασε τη βούληση της χώρας του να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες για τη λύση του προβλήματος. Τον κ. Mubarak δέχθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Λ. Ομήρου ο οποίος καλωσορίζοντάς τον, αναφέρθηκε στην ιστορική φιλία που διέπει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασε ευγνωμοσύνη, εκ μέρους του κυπριακού λαού, για την αλληλεγγύη που επιδεικνύει η Αίγυπτος στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

 

 

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό, σημείωσε την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι η επίτευξη λύσης εξαρτάται από την Τουρκία.

 

 

Ο Αιγύπτιος Πρέσβης, ενημερώνοντας τον κ. Ομήρου για την πορεία του οδικού χάρτη ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκδημοκρατισμού της χώρας του, έκανε αναφορά στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, που θα σηματοδοτήσουν την κορύφωση της εν λόγω διαδικασίας. Ευχήθηκε δε την επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο, εκφράζοντας τη βούληση της χώρας του να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες για τη λύση του προβλήματος.

 

 

Οι κ. Ομήρου και Mubarak συζήτησαν, εξάλλου, τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και εξέφρασαν αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, περιλαμβανομένων των κοινοβουλευτικών.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης