«Αλ Αχράμ»: «Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Βουλή – Πλέον, αποβλέπει στη Συμφωνία των Πρεσπών»


 

 

 

 

Εκτενές ρεπορτάζ φιλοξένησε η «Αλ Αχράμ» για την ψηφοφορία της 16ης Ιανουαρίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης – Αποβλέπει τώρα στη Συμφωνία των Πρεσπών».

 

 

Η αραβόφωνη εφημερίδα στην αγγλόφωνη έκδοσή της αναφέρει συγκεκριμένα ότι «ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη, ξεπερνώντας ένα σημαντικό εμπόδιο για την έγκριση από την Ελλάδα της συμφωνίας με την οποία θα τεθεί ένα τέρμα στη διαμάχη για το όνομα της πΓΔΜ, και αποτρέποντας την προοπτική ξαφνικών εκλογών.

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας εμπιστοσύνης στη Βουλή, μετά την αποχώρηση από την κυβέρνηση του δεξιού εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού, στις 13 Ιανουαρίου, του Πάνου Καμένου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία που υπέγραψε η Αθήνα με τα Σκόπια πέρυσι».

 

 

Η «Αλ Αχράμ» επισημαίνει ότι «το Κοινοβούλιο έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα 151 ψήφους, ικανοποιώντας το ελάχιστο όριο που απαιτούσε στη συνέλευση των 300 μελών. Το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 145 έδρες στο κοινοβούλιο, ενώ πρόσθετη υποστήριξη συγκεντρώθηκε από βουλευτές των ΑΝΕΛ που ακολούθησαν τη δική τους γραμμή και από ανεξάρτητους βουλευτές».

 

 

«Σάς καλώ με το χέρι στην καρδιά να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση που έδωσε μάχη, που αιμορράγησε, αλλά κατάφερε να απομακρύνει τη χώρα από μνημόνια και επιτήρηση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας που κράτησαν τη χώρα «υπό αυστηρό έλεγχο» για χρόνια», προσθέτει η εφημερίδα, τονίζοντας το χαρακτηρισμό του Έλληνα πρωθυπουργού περί της ψηφοφορίας, ως «ψήφου εμπιστοσύνης στη σταθερότητα», και καταλήγοντας με τις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ότι «το μόνο μέλημά μας είναι να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

 

 

Η μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα αναφέρεται στο ιστορικό των εξελίξεων μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζοντας ότι η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» έφθασε μετά από δεκαετίες διαμάχης μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων.

 

 

Επίσης, αναφέρει ότι το Κοινοβούλιο των Σκοπίων επικύρωσε την εν λόγω συμφωνία των Πρεσπών την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας ότι αυτή δεν έχει ακόμη τεθεί σε ψηφοφορία από την Ελλάδα, «αν και αυτό αναμένεται αυτόν το μήνα».

 

 

Στο ρεπορτάζ επίσης αναφέρεται ότι «ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η τετραετής θητεία λήγει τον Οκτώβριο, επέζησε μιας πρότασης δυσπιστίας από την αντιπολίτευση, όταν τα δύο κράτη συμφώνησαν για συμβιβασμό, τον Ιούνιο του 2018».

 

 

Και προσέθεσε ότι «τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν καταδικάσει τη συμφωνία ως εθνική πώληση, ενώ διαδηλωτές σκοπεύουν να διαμαρτυρηθούν στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου».

 

 

Τέλος, το ρεπορτάζ φιλοξενεί δηλώσεις του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κοινοβούλιο για «μία καταστροφική συμφωνία σε εθνικό επίπεδο», κάνοντας λόγο για μία «κυβέρνηση κουρελού», επαναλαμβάνοντας ότι «οι εκλογές είναι η μόνη λύση για τη χώρα να προχωρήσει … Και για τους Έλληνες να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους», τονίζοντας «Απλά φύγετε», καταλήγει το ρεπορτάζ της «Αλ Αχράμ».

 

 

 

Πηγή: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης