Ιδιαίτερα ενοχλημένη η Τουρκία, από την εξαιρετική κοινή δήλωση των ηγετών Ελλάδος, Αιγύπτου, Κύπρου, από τη Σύνοδο Κορυφής της Κρήτης


 

 

 

 

Νέα πρόκληση από την Τουρκία, που δεν κρύβει την ξεκάθαρη ενόχλησή της, με ανακοίνωσή της, όπου βλέποντας πόσο κοντά πλέον βρίσκονται οι ηγέτες Ελλάδος, Αιγύπτου, Κύπρου, απαντά στην κοινή δήλωσή τους, στην πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στην Κρήτη.

 

 

Αναλυτικά η προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών:

 

 

«Είμαστε αναστατωμένοι από τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας στην κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου Ελλάδας- Αιγύπτου- Ελληνοκυπριακής διοίκησης που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2018 στην Ελούντα της Κρήτης.

 

 

Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί και να αποδίδεται το “κυπριακό πρόβλημα” στην ειρηνευτική επιχείρηση που έκανε η Τουρκία το 1974 βασιζόμενη σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία του 1960.

 

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

 

 

Αυτοί που κάνουν βήματα στην περιοχή σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» και εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».

 

 

Ουδέν σχόλιον !!!

 

 

 

Πηγή: Τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ Κύπρου

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης