Η Ελλάδα καταδικάζει αποτροπιασμό τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά της Αιγύπτου


«Καταδικάζουμε με αποτροπιασμό  τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Σινά της Αιγύπτου, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από τριάντα ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό πολλών άλλων», τονίζεται σε ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ συνεχίζει:

 

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

 

Διαβεβαιώνουμε, για ακόμα μία φορά, τον αιγυπτιακό λαό και την αιγυπτιακή Κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα τους κατά της τυφλής τρομοκρατικής βίας και τις προσπάθειές τους για μία ευημερούσα Αίγυπτο, η οποία θα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας για όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τον αραβικό κόσμο.

 

Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά την εκτίμηση μας προς τις αιγυπτιακές αρχές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα η βιωσιμότητα της οποίας εξαρτάται και από την αναγνώριση και το σεβασμό των προσπαθειών αυτών.

 

Τέλος, επισημαίνουμε τη παγκόσμια σημασία της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Ευχαριστούμε τις τοπικές αρχές και καλούμε όλη τη διεθνή κοινότητα να έχει και στο σημείο αυτό στραμμένη την προσοχή της».

 

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ

ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

 

 

Να σημειωθεί ότι τα θερμά συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης για τις δύο πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις μετέφερε από το Ελληνικό Κοιμητήριο Ηρώων του Ελ Αλαμέιν, κατά τη χθεσινή επιμνημόσυνη δέηση, ο Έλληνας Πρέσβης στο Κάιρο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, απευθυνόμενος στον Κυβερνήτη της Περιφέρειας της Μάρσα Ματρούχ και στο πρόσωπο αυτού, προς όλη την Αιγυπτιακή κυβέρνηση.

 

«Η τρομοκρατία είναι κοινός εχθρός της Ελλάδας και της Αιγύπτου και μαζί θα τον καταπολεμήσουμε», τόνισε ο Έλληνας Πρέσβης, μιλώντας ενώπιον πολλών ομολόγων του κατά την επιμνημόσυνη τελετή.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης