Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και πολλά συγχαρητήρια από όλη την καϊρινή παροικία, προς το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Μαρία η Αιγυπτία»


Με ένα καθάριο λόγο, χωρίς την ξύλινη γλώσσα, παρά με τη γλώσσα της καρδιάς, η Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία» κα Στέλλα Κυριάζη, υποδέχτηκε το μεσημέρι της Κυριακής 25 Μαΐου, όλους όσοι τίμησαν τις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ιστορικού Σωματείου.

 

Ανάμεσά τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Νήφωνας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής.

 

 

aigyptia 2014 02

 

 

Η κα Κυριάζη καλωσόρισε όλους με τα πιο θερμά λόγια, έχοντας για τον καθένα μία καλή κουβέντα.

 

Αναφερόμενος στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννη Χατζαντωνάκη (ο οποίος έχει γίνει γνωστό ότι τους επόμενους μήνες, ολοκληρώνει την αποστολή του στην Αίγυπτο), τού ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο του και να ξαναγυρίσει στην Χώρα του Νείλου με πιο μεγάλο αξίωμα.

 

Απευθυνόμενη επίσης στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, η κα Στέλλα Κυριάζη τον χαρακτήρισε ως τον «καπετάνιο» της ΕΚΚ, ευχόμενη ο Θεός να τον στηρίζει στο έργο του.

 

 

aigyptia 2014 10

 

 

Μα, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη αναφορά έκανε στο θεσμό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, της «Μητέρας των εν Καΐρω» Σωματείων, καλώντας όλους να προστρέξουν και να υποστηρίξουν το έργο του μεγάλου αυτού παροικιακού οργανισμού.

 

«Η Κοινότητα δεν είναι μόνον για τους Κοινοτικούς. Είναι για όλη την Παροικία!», τόνισε η κα Κυριάζη. «Η Κοινότητα μάς μεγάλωσε, μάς τάισε, μάς πότισε, μάς πάντρεψε. Οι Κοινοτικοί κάνουν ό,τι μπορούν και με τα δυο τους χέρια, αλλά όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος της «Μαρίας της Αιγυπτίας», μεταφέροντας άλλη μία φορά το ενωτικό της μήνυμα, καταχειροκροτούμενη από όλους όσους την άκουγαν.

 

 

aigyptia 2014 06

 

 

Διότι, η κα Στέλλα Κυριάζη, όπως ή ίδια έχει πει πολλές φορές, είναι που γνώρισε τη βοήθεια της Κοινότητας, όταν εκείνη και η οικογένειά της είχε ανάγκη. Και τώρα, η μεγάλη πλέον Ευεργέτιδα της παροικίας, είναι εκείνη που με το κάλεσμά της, ανταποδίδει την αγάπη που τής χάρισε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, και σε κείνη  και σε τόσους και τόσους βοηθούμενους και γενικότερα σε όποιον την χρειάστηκε.

 

Το χρέος του όμως να ευχαριστήσει και κείνος με τη σειρά του το θεάρεστο έργο της «Μαρίας της Αιγυπτίας» (όπως και του αδελφού φιλανθρωπικού σωματείου της Φιλοπτώχου) εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, αποτίοντας φόρο τιμής στις ακούραστες προσπάθειες αυτών των γυναικών, των μελών του Φιλανθρωπικού Σωματείου, που έχουν αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι από την ζωή τους στον συνάνθρωπο.

 

 

 

aigyptia 2014 11

 

 

Να σημειωθεί ότι η κα Κυριάζη έκανε ιδιαίτερη μνεία στο έργο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου.

 

Επίσης, ειδική αναφορά έκανε η Πρόεδρος της «Μαρίας της Αιγυπτίας» στην κα Σούλα Σκουφαρίδου, που εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα Γενική Γραμματέας στην ιστορία της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

Επίσης, έδωσε ευχές για ανάρρωση στον Πρόεδρο του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργο Ζουμπουλίδη, που πέρασε μία περιπέτεια με την υγεία του. Και ακόμη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρο Μπενοβία. Επίσης, την κα Νίτσα Καζαμία, που εθελοντικά προσφέρει ό,τι μπορεί στο σχολείο, παρουσιάζοντάς την ως «παράδειγμα για μίμηση» για την παροικία.

 

Παράλληλα, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Κήμη Φλεβοτομά, που τον διαδέχτηκε στην προϊσταμενία της Εφορείας Πρόνοιας της ΕΚΚ, όσο και την σύζυγό του κα Δέσποινα Φλεβοτομά, που διαδέχτηκε στην προεδρία της «Μαρίας της Αιγυπτίας».

 

Η η κα Κυριάζη ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλα τα Μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Στέγης Ηλουπόλεως.

 

Και τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς όλα τα Μέλη του ΔΣ της «Μαρίας Αιγυπτίας», που φτάνουν τα 80 μέχρι τώρα, προσφέροντας από καρδιάς σε 45 συνολικά οικογένειες.   

 

 

Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΑΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ»

 

 

aigyptia 2014 07

 

 

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε η Αντιπρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυιρών Ηλιουπόλεως κα Ευαγγελία Θηραίου, η οποία έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.
«Παρόλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας, το Σωματείο μας συνέχισε απρόσκοπτα την φιλανθρωπική του δράση προς ανακούφιση των απόρων συμπαροίκων μας», ανέφερε, συνεχίζοντας: «Σήμερα, είμαστε πραγματικά ευτυχείς, που διανύσαμε το 82ο έτος προσφοράς και φιλανθρωπίας της «Μαρίας της Αιγυπτίας» προς τους συναθρώπους μας. Παρέχουμε μηνιαία και έκτακτα βοηθήματα, στηρίζοντας τόσο υλικά όσο και ηθικά ελληνικές οκογένειες, που χρήζουν ανάγκης. Και όλα αυτά, με την υποστήριξη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, των ελληνικών διπλωματικών αρχών, της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, το αμέριστο ενδιαφέρον του Υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αιγύπτου, και τη συμπαράσταση και εμπιστοσύνη της παροικίας, που εκτιμά το φιλανθρωπικό μας έργο και συμπαραστέκεται ενεργά στο ιστορικό Σωματείο.

 

Στη συνέχεια, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής για όλους τους φίλους του Σωματείου που χάθηκαν κατά το 2013: τον Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Σάφουατ ελ Σαμά, την Ρίτα Κυριάζη, τον Γεώργιο Σκίτσα, την Ελένη Τσέππα, την Αθηνά Χαλκιά, τον Γεώργιο Χαλκιά, την Έλλη Πολίτη, τον ιατρό Αλέξανδρο Μαυρομάτη, την Ειρήνη Καλημεράκη, τον Κρέοντα Μουρτζανάκη, τον Κωνσταντίνο Βολόπουλο και τον Χρήστο Λαζαρίδη.

 

 

aigyptia 2014 03

 

 

Παράλληλα, η κα Θηραίου αναφέρθηκε στις δράσεις της «Μαρίας Αιγυπτίας», κυρίως στο Γηροκομείο κατά τα Χριστούγεννα, στη Γιορτή της Μητέρας, το Πάσχα (και με έκτακτα επιδόματα)      

 

Τέλος, η Αντιπρόεδρος της «Μαρίας της Αιγυπτίας» εξέφρασε ευχαριστίες, προς όλους όσοι στηρίζουν το έργο του Σωματείου.

 

 

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

 

 

Τα συγχαρητήριά του για το «θεάρεστο και πολύ σημαντικό έργο» που επιτελεί η «Μαρία η Αιγυπτία», βοηθώντας ανθρώπους που έχουν ανάγκη,  εξέφρασε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

 

 

 

aigyptia 2014 04

 

 

 

«Διότι, δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα στην υλιστική εποχή την οποία ζούμε, από το να είμαστε άνθρωποι. Και άνθρωπος, σημαίνει να μπορεί να βοηθάει τον συνάνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροποίτης Μέμφιδος. Και κατέληξε: «Έχετε τη συμπαράσταση όλων μας και κυρίως τις ευχές από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄, που πάντοτε σάς σκέπτεται».

 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης ευχαρίστησε την κα Κυριάζη για τις ευχές για την αποστολή του έργου του που θα συνεχιστεί από το φθινόπωρο στις Κεντρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα, ενώ παράλληλα συνεχάρη τις Κυρίες της Μαρίας της Αιγυπτίας, για το έργο τους και για το χρόνο τους που αφιερώνουν, ενώ τόινισε ότι η Ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό τους.

 

 

 

aigyptia 2014 05

 

 

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής εξύμνησε το έργο και των δύο Φιλανθρωπικών Σωματείων (Φιλοπτώχου και Μαρίας της Αιγυπτίας) ενώ παρομοίασε το κοινό έργο τους με την ΕΚΚ ως ένα λευκό περιστέρι, όπου ο κορμός του είναι η Ελληνική Κοινότητα και τα δύο αυτά σωματεία αποτελούν τα δύο φτερά του. «Σάς συγχαίρω για το έργο σας, που δίνετε αγάπη στον κόσμο», τόνισε ο κ. Καβαλής. Και αν ποτέ χαθεί το έργο αυτό, θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην παροικία. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά την κα Κυριάζη προσωπικά για το έργο της και την προσφορά της. «Μακάρι να είχαμε και άλλες κυρίες Κυριάζη», είπε χαρακτηριστικά, μεταφέροντας και τις ευχές και τη στήριξη όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής Καΐρου.  

 

 

aigyptia 2014 08

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΥ,

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ»

 

 

Παραβρέθηκαν (εκτός από τους προαναφερθέντες), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, οι Αντιπρόεδροι της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ.κ. Νικόλας Πολίτης και Ιωακείμ Φλεβοτομάς, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Σούλα Σκουφαρίδου, ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Αντώνης Διαμαντίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΚ κ. Ανδρέας Ρούσσος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Ιωάννης Αγιάννογλου, ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως κ. Ζαχαρίας Φούμελης και όλο το ΔΣ του εν λόγω Σωματείου, ο βοηθός Περιφερειακός Έφορος Αποδήμων Προσκόπων κ. Αλέκος Καζαμίας, η Γραμματέας της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κα Θεανώ Μπενοβία, ο Δ/ντής της Αχιλλοπουλείου κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Αμπετείου κ. Θωμάς Βαγιωνίτης και άλλοι επίσημοι.     

 

 

aigyptia 2014 09

 

 

 

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ «ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΣ»

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσής του, στις 25 Μαΐου 2014, το νέο ΔΣ του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μαρία η Αιγυπτία» καταρτίστηκε ως εξής:

Πρόεδρος: ΣΤΕΛΛΑ ΚΥΡΙΑΖΗ

Αντιπρόεδρος: Ευαγγελία Θηραίου

Ταμίας: Άννα Αυγερινού

Γραμματέας: Άννα Λοΐζου

Σύμβουλοι: Ελένη Παπασάββα, Χαριστούλα Συναδινού,

Μαίρη Μπισάρα, Μαρία Χατζηνικολάου,

Ιωάννα Κυπραίου, Αικατερίνη Κουρεμέτη

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Απριλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης