Τα πιστοποιητικά ελληνομάθειας στους σπουδαστές του, απένειμε το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου, στην κοπή της πίτας για το 2015 (ΦΩΤΟ)


Όταν λάβαμε την πρόσκληση για την κοπή της πίτας του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα βρισκόμασταν ενώπιον μίας πολύ οργανωμένης και πλούσιας σε πολιτιστική προσφορά εκδήλωση, που με πολύ αγάπη προετοίμασαν ο Διευθυντής του φορέας, εκπαιδευτικός, στιχουργός και συγγραφέας κ. Χρίστος Παπαδόπουλος και η στενή του συνεργάτιδα, Διαχειριστική και Οικονομική Διευθύντρια του Κέντρου κα Κωνσταντίνα Γεδεών, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Αργυρώ Ταυρίδου και Βασίλης Φλώρος.

 

Κατ” αρχήν, το πρώτο δώρο των διοργανωτών ήταν ότι είχαν να μάς επιδείξουν ένα τεράστιο έργο, και μάλιστα διά του αποτελέσματος, καθώς πολλοί ήταν οι Αιγύπτιοι μαθητές που μάς εξέπληξαν με τη γνώση τους στην ελληνική γλώσσα, από τα χαμηλά μέχρι και τα υψηλά επίπεδα. Νέοι κάθε ηλικίας, που δεν είχαν παλαιότερα καμία απολύτως σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, τώρα πλέον μιλάνε ελληνικά και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας στη Χώρα του Νείλου.

 

Παράλληλα, το δεύτερο δώρο σε όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση (και ήταν πολλοί, καθώς είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο στην αίθουσα) ήταν η παρουσίαση αποφθεγμάτων στα ελληνικά, από όσα σοφά μάς έχουν διδάξει στα κείμενά τους οι Τρεις Ιεράρχες. Έτσι, μαθητές, ανεξαρτήτου θρησκείας, μάς μετέφεραν σοφές κουβέντες που δόξασαν την Ορθοδοξία, μα πάνω από όλα τον ανθρώπινο πολιτισμό και κυρίως τον ελληνικό πολιτισμό.

 

Τρίτη μεγάλη προσφορά ήταν το αφιέρωμα που είχε ετοιμάσει με πολύ μεράκι ο Δ/ντής του Κέντρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος για τον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης, που μάς ενημέρωσε έτσι για μία από τις δέκα σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις παγκοσμίως για το 2014.

 

Σε όλη την παρουσίαση, ήταν καθοριστική η διερμηνεία της κας Ντίνας Γεδεών, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν η «δημοσιογραφική» προσπάθεια του κ. Παπαδόπουλου να δώσει το μικρόφωνο στους αιγυπτίους σπουδαστές και με κατάλληλες ερωτήσεις να τούς κάνει να μιλήσουν για τη γλώσσα που μαθαίνουν και για την Ελλάδα.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαδόπουλος δεν έκρυψε τη μεγάλη του ικανοποίηση που στο πρώτο τρίμηνο, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου δέχτηκε 110 εγγραφές από σπουδαστές, που μάλιστα συνέχισαν σχεδόν στο σύνολό τους και στο δεύτερο τρίμηνο, δείχνοντας την αγάπη τους στην ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό αλλά και την εμπιστοσύνη τους στο ίδιο το Κέντρο.

 

Θερμά συγχαρητήρια εξέφρασαν για το έργο του ΕΠΚΚ η εκπρόσωπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο κα Μπέσυ Παπανικολάου, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Καΐρου και Βορείου Αφρικής κ. Παύλος Καπίδης και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλας Πολίτης, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου και ο πρώην Δ/ντής του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού – παραρτήματος Αλεξανδρείας κ. Βασίλης Φιλιππάτος.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με το κόψιμο της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας για το 2015.      

 

 

 

epkk pita 2015 02

 

 

 

 

epkk pita 2015 03

 

 

 

 

epkk pita 2015 04

 

 

 

epkk pita 2015 05

 

 

 

 

epkk pita 2015 06

 

 

 

 

epkk pita 2015 07

 

 

 

 

epkk pita 2015 08

 

 

 

 

epkk pita 2015 09

 

 

 

 

epkk pita 2015 10

 

 

 

 

epkk pita 2015 11

 

 

 

 

epkk pita 2015 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

epkk pita 2015 15

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης