Από το νέο Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μ.Χ. Διάμεση έγινε θερμά δεκτή η Επιτροπή Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας


 

 

 

 

Του Νίκου Κάτσικα

 

Φωτο: Σάμεχ Μπασάντι

 

 

 

 

Μέσα σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, έγινε την Τρίτη 23 Αυγούστου η πρώτη συνάντηση του νέου Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, με την Επιτροπή Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας.

 

 

 

Πρόκειται για το πρώτο παροικιακό σωματείο που επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία στο «Γκάρντεν Σίτυ» της αιγυπτιακής πρωτεύουσας για να καλωσορίσει τον νέο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Χώρα του Νείλου.

 

 

 

Την Κυπριακή Αδελφότητα (Επιτροπή Καΐρου) εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Μαυρομάτης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Αλέξανδρος Καζαμίας.

 

 

 

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα σημαντική.

 

 

 

 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

(ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΪΡΟΥ)

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κ. Μαυρομάτης ευχήθηκε κατ” αρχήν πλούσιο και εποικοδομητικό έργο στο νέο Έλληνα Πρέσβη κ. Διάμεση, τονίζοντας ότι η χρονική συγκυρία είναι η καλύτερη δυνατή που βιώνει τα τελευταία τρία χρόνια η Κύπρος με την Ελλάδα και την Αίγυπτο, με την κοινή πορεία και συνεργασία των τριών κρατών και τις Συνόδους Κορυφής που πραγματοποιούνται από τους τρεις ηγέτες: τον Αιγύπτιο Πρόεδρο κ. Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι, τον Κύπριο Πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη και τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, δεδομένης μάλιστα της είδησης ότι η προσεχής τριμερής Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Κάιρο κατά το μήνα Οκτώβριο.

 

 

Παράλληλα, οι κ.κ. Μαυρομάτης και Καζαμίας προσκάλεσαν επίσημα τον Έλληνα Πρέσβη στην πανήγυρη της Παναγίας της Κυκκώτισσας που θα πραγματοποιηθεί (για πρώτη φορά μετά από κάποια χρόνια, στο Κάιρο) την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου το πρωί, στον Καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιουπόλεως παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου και Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου. Από την πλευρά του, ο κ. Διάμεσης αποδέχτηκε την πρόσκληση, τονίζοντας ότι εφόσον εκείνες τις ημέρες βρίσκεται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, θα έρθει οπωσδήποτε να τιμήσει την μεγάλη αυτή παροικιακή και εκκλησιαστική εορτή.

 

 

 

Και καθώς, η συζήτηση – που διήρκησε επί μακρόν – οδηγήθηκε στα θέματα της Κυπριακής Αδελφότητας, οι εκπρόσωποι της Κυπριακής Αδελφότητας είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τον νέο Έλληνα Πρέσβη για το έργο της Επιτροπής Καΐρου αλλά και για το κορυφαίο έργο της δημιουργίας ενός ιστορικού Αρχείου της Αδελφότητας στο Κάιρο, και αυτό μάλιστα στα ανακαινισμένα Γραφεία της Αδελφότητας, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, ένα έργο που ολοκληρώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του το προηγούμενο έτος.

 

 

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε επίσης ότι ο κ. Μαυρομάτης ενημέρωσε τον κ. Διάμεση για την απόφαση της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου να δώσει το δικαίωμα σε Κυπρίους τακτικά μέλη της να μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για τις εκλογές της νέας Διαχειριστικής Επιτροπής, δείχνοντας ουσιαστικά και την από κοινού προσπάθεια της Ελληνικής Κοινότητας αλλά και των Κυπρίων του Καΐρου για την αναβάθμιση του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, τη διαφύλαξη της ιστορίας, του πολιτισμού μας και του έθνους μας. «Κύπριοι και Έλληνες, είμαστε ένα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρομάτης μαζί με τον κ. Καζαμία.

 

 

 

 

ΠΟΛΥ ΘΕΡΜΗ Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ

ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για αυτήν την κοινή συστράτευση Ελλήνων και Κυπρίων για την ανάδειξη καθετί που έχει να κάνει με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό και το ελληνικό έθνος.

 

 

 

«Να γνωρίζετε στην Κυπριακή Αδελφότητα, ότι όπως έχετε τον άξιο και αγαπητό ομόλογό μου Κύπριο Πρέσβη κ. Χάρη Μορίτση, έτσι μπορείτε να υπολογίζετε και στη δική μου στήριξη», φέρεται να τούς είπε ο κ. Διάμεσης, όπως μάς μετέφεραν το συγκινητικό  διάλογο οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής Αδελφότητας.

 

 

 

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την ευχή για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ της Ελληνικής Πρεσβείας με το παροικιακό σωματείο, το πρώτο από τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό του Καΐρου που τόν επισκέφθηκε.

 

 

 

 

 

 

 

image-0-02-01-10cf5d7fddd21cc6b5bc20f348adbbaceadf0dda3cd7736b91c0bf5dea1ccc87-V

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης