Η Κύπρος καλωσορίζει την πρωτοβουλία του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ Σίσι για τερματισμό της λιβυκής διένεξης


 

 

 

Η Κύπρος καλωσορίζει την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για τερματισμό της λιβυκής διένεξης και την επανενεργοποίηση της πολιτικής διαδικασίας.

 

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως γειτονικού κράτους και μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλωσορίζει, με ανακοίνωσή του, την αιγυπτιακή πρωτοβουλία για τερματισμό της λιβυκής διένεξης και την επανενεργοποίηση της πολιτικής διαδικασίας. Η πρωτοβουλία του Καΐρου, σημειώνει, «εδράζεται στις αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και στα Συμπεράσματα της Διάσκεψης Βερολίνου. Σε αυτά αποτυπώνεται η βούληση της διεθνούς κοινότητας ότι ο μόνος τρόπος επίλυσης της Λιβυκής διένεξης είναι η αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας και η αναγκαιότητα της άμεσης κατάπαυσης του πυρός σε όλη την Λιβυκή επικράτεια».

 

 

Ακρογωνιαίο λίθο για την ευόδωση της βούλησης της διεθνούς κοινότητας αποτελούν, υπογραμμίζει, «η άμεση αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων, ο αφοπλισμός των πολιτοφυλακών και παραστρατιωτικών δυνάμεων και ο άμεσος τερματισμός της παραβίασης του εμπάργκο όπλων  που σχετίζεται με την Λιβύη». Επισημαίνει ακόμη ότι η «προτεινόμενη πολιτική διαδικασία θα πρέπει να είναι λιβυκής ιδιοκτησίας και να συμπεριλαμβάνει όλες τις περιφέρειες και την κοινωνία των πολιτών, και να διαλαμβάνει την ισότιμη εκπροσώπηση γυναικών, νεολαίας και των διαφόρων φυλετικών ομάδων που συνθέτουν το πλούσιο μωσαϊκό της λιβυκής κοινωνίας».

 

 

Η ειρήνευση στην Λιβύη, αναφέρει το ΥΠΕΞ, θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα στην χώρα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Αφρικής, υπό-Σαχάριας Αφρικής και της Ανατολικής Μεσογείου.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης