Η Υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ στηρίζει την Α΄ Παγκόσμια Αμπετειάδα
Τη στήριξή της στην Α΄ Παγκόσμια Αμπετειάδα, όπου θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Αίγυπτο, παρουσία και πολλών Κυπρίων αποφοίτων της μεγάλης Αιγυπτιώτικης Σχολής, που συμπληρώνει φέτος μία ιστορία 160 ετών, εξέφρασε η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ.
Την κα Μάκραμ προσκάλεσε στις εκδηλώσεις, σε συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι στο Υπουργείο Διασποράς, ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος Αμπέτ και Διαχειριστικός Δ/ντή της Αμπετείου Σχολής κ. Νικόλας Βαδής, παρουσία και του Κυπρίου τη καταγωγή Συμβούλου της Ιεράς Μονής Σινά (που αποτελεί και τον διαχειριστικό φορέα του σχολείου) κ. Αντώνη Καζαμία, μεταφέροντας τους θερμούς χαιρετισμούς του Αρχιεπισκόπου Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανού ο οποίος είναι και ο Διευθυντής της ιστορικής σχολής.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο δημοσιογράφος και καθηγητής μουσικής της Αμπετείου Σχολής κ. Νίκος Κάτσικας, ο οποίος θα συμβάλλει σημαντικά στη ενημέρωση όλων των Αμπετειανών για τη διοργάνωση της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.
Στην Α΄ Παγκόσμια Αμπετειάδα αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον διακόσιοι Απόφοιτοι του ιστορικού σχολείου, πολλοί εκ τους οποίους θα περάσουν για πρώτη φορά και κάλι το κατώφλι του σχολείου όπου αναθραφήκανε, αφότου η συντριπτική τους πλειοψηφία μετοίκησε στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και την Αυστραλία καθώς και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Από την πλευρά της, η Υπουργός Διασποράς κα Μάκραμ εξέφρασε τη χαρά της, που τόσοι Αμπετειανοί Αιγυπτιώτες θα επισκεφτούν και πάλι την Αίγυπτο όπου γεννήθηκαν και τόνισε ότι θα είναι στο πλευρό της διοργάνωσης της Α΄ Παγκόσμιας Αμπετειάδας.
Να σημειωθεί ότι σήμερα στην Αμπέτειο Σχολή στο Κάιρο, λειτουργούν τρία τμήματα: το αμιγώς ελληνικό γυμνάσιο λύκειο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας με 65 Έλληνες μαθητές και πάνω από είκοσι καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, καθώς και το αγγλόφωνο και το αραβόφωνο τμήμα της, με 1.500 Αιγυπτίους μαθητές, στους οποίους σύντομα θα ξεκινήσει εκμάθηση και της ελληνικής γλώσσας.
Οι απόφοιτοι Αμπετειανοί βέβαια θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το χώρο όπου τώρα στεγάζεται η Αμπέτειος, στην Ηλιούπολη του Καΐρου, καθώς επίσης και την Αλεξάνδρεια, ενώ θα πραγματοποιήσουν προσκύνημα στην Ιερά Μονή Σινά.
Πολύ σημαντική η υποστήριξη της υπουργού κυρίας Μάκραμ !!! Ανυπομονώ να βρεθώ και πάλι στην Αίγυπτο, και στα μέρη που μεγάλωσα.