Σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε στον ΣΑΕ στην Αθήνα, η παρουσίαση τριών βιβλίων του Νίκου Νικηταρίδη για τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό


Μεγάλη απήχηση προκάλεσε σε ένα μάλιστα πολυπληθές ακροατήριο, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Αθήνα, η παρουσίαση τριών βιβλίων του Συγγραφέα – Ερευνητή κ. Νίκου Νικηταρίδη, που ταξίδεψε τους παρεβρισκομένους σε πολλές αναμνήσεις από τα παλιά.

 

 

 

Η Συνέφορος Πολιτιστικών κ. Ηλιάνα Θεμιστοκλέους παρουσίασε τις ομιλήτριες. Η κα Αγγελική Βλαχάκη Δημητρίου, Φιλόλογος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσίασε τις «Ελληνικές Κοινότητες στην Αίγυπτο». Η κα Μαρία Αδαμαντίδου – Κουτρουμπάκη, Δημοσιογράφος – Ιστορική Ερευνήτρια παρουσίασε τα «Αιγυπτιώτικα Σύμμικτα» και η κα Μάρω Φιλίππου, Συγγραφέας – Μεταφράστρια, «Τα Ελληνικά Σωματεία στην Αίγυπτο».

 

 

 

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σχετικό δελτίο τύπου του ΣΑΕ, «τα τρία βιβλία καταγράφουν και διασώζουν την ατομική και συλλογική ιστορική διαδρομή των Αιγυπτιωτών Ελλήνων στην Νειλοχώρα από τον 19ο αιώνα».

 

 

 

Ο κ. Νικηταρίδης, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσοι συμπαραστάθηκαν και βοήθησαν στην έκδοση των βιβλίων.

 

 

 

Θερμό χαιρετισμό απέστειλε ο κ. Χρήστος Καβαλής, Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Κώστας Μιχαηλίδης τίμησε τον κ. Ν. Νικηταρίδη με το αργυρό αναμνηστικό μετάλλιο για τα 80 χρόνια του Συνδέσμου. Ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Φίλιππος Κοσσένας και η Αντιπρόεδρος κα Κρυστάλλω Τρίμη απένειμαν στις κυρίες που παρουσίασαν τα βιβλία «Ευχαριστήρια Τιμητικά Διπλώματα».

 

 

 

Ήταν μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του ΣΑΕ κατά τον χρόνο 2015, που μάς αποχαιρετά σε λίγες ημέρες.

 

 

 

 

 

HPIM3932

 

 

 

 

HPIM3936

 

 

 

 

HPIM3937

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης