Μία καλή νέα χρονιά, ευχήθηκαν όλοι στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου, κατά την κοπή της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλόπιτας για το 2016 (BINTEO)


 

 

 

 

Την ευχή προς τα Μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου «να βοηθήσουν να αποσβεστούν κάποιες πικρίες που υπάρχουν, ακούγοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο άλλαξε, επειδή επιβλήθηκε, ή κάποιες άλλες ανοησίες, που ούτε ισχύουν ούτε υπάρχουν», ευχήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, χαιρετίζοντας εκ μέρους της ΕΚΚ την εκδήλωση κοπής της πατροπαράδοτης Αγιοβασιλόπιτας για το 2016, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, παρουσία πολύ κόσμου.

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος της «Μητέρας των εν Καΐρω Σωματείων» κ. Καβαλής ευχήθηκε στο Ελληνικό Κέντρο να έχει μία εξαιρετική χρονιά, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω Σωματείο έχει την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των Σωματείων, καθώς μάλιστα μαζί με την Λέσχη κάποτε διέθετε πιο πολλά μέλη ακόμη και από αυτήν την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. «Είναι λοιπόν το Ελληνικό Σπίτι στο Κάιρο και το πρώτο Σωματείο», είπε χαρακτηριστικά. Και υπογράμμισε ότι η τελευταία Συνέλευσή του απέδειξε ότι το παλιό ΔΣ και το καινούργιο ΔΣ αποτελούν μία συνέχεια, καταλήγοντας ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και οι συνάδελφοί του της Κοινοτικής Επιτροπής Καΐρου θα είναι πάντα στο πλευρό του ΔΣ του Κέντρου.

 

 

 

 

Από την πλευρά της, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη χαρακτήρισε το Ελληνικό Κέντρο ως μία εστία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, ευχόμενη το νέο ΔΣ να δώσει μία νέα ώθηση στις δραστηριότητες του ιστορικού Σωματείου, καταλήγοντας με την ευχή «όλοι να έχουν μία καλή, όμορφη και παραγωγική χρονιά και υγεία σε όλους».

 

 

 

 

Ενώ, ο π. Ιωακείμ Σκρέτας, ευλογώντας την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλόπιτα, μετέφερε τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ και του Μητροπολίτου Μέμφιδος και Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου κ. Νικοδήμου, ευχόμενος και ο ίδιος «Χρόνια πολλά, Καλή χρονιά και ευλογημένη».

 

 

 

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, πλαισιούμενος από τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου κ. Νίκο Γουναρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Αντώνη Διαμαντίδη, τον Ταμία κ. Άγγελο Αθανασούλη και τα Μέλη του ΔΣ κ.κ. Στέφανο Αργυρίου και Δημήτρη Γαράουι,  τόνισε στον χαιρετισμό του ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2016, καθιερώθηκε έκπτωση 50% σε όλα τα Μέλη του Σωματείου.

 

 

 

 

 

Επίσης, ο κ. Δαμουλάκης ευχαρίστησε την κα Στέλλα Κυριάζη για τη δωρεά δύο καταψυκτών για το Κέντρο καθώς επίσης την Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη για την προσφορά 500 ευρώ, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην επιτυχία της εκδήλωσης της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου.  

 

 

 

 

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν ο Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο Πλοίαρχος ΠΝ κ. Ιωάννης Διαμαντάκης, η Συντονίστρια Εκπαίδευσης κα Μ. Κουμαριανού, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κήμης Φλεβοτομάς, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, η Επόπτρια Γραφείων της ΕΚΚ κα Στέλλα Κυριάζη, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καΐρου κ. Γιώργος Καλλίδης, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Δ/ντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος, η Αναπληρώτρια Δ/ντρια της Αμπετείου Σχολής κα Βασιλική Πετροπούλου, ο Δ/ντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος και άλλοι επίσημοι.  

 

 

 

 

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό βίντεο: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Μαΐου 2024
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης