Πολύς κόσμος τίμησε την εκδήλωση για την κοπή της πατροπαράδοτης πίτας στον Σύλλογο Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής, στο Κάιρο


Ήταν η τελευταία κοπή πίτας για φέτος στην ελληνική παροικία στο Κάιρο, που έγινε πάντως με μεγάλη προσέλευση κόσμου. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής υποδέχτηκε το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου τους αρκετούς παροίκους αλλά και τους επισήμους που τίμησαν την εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

Καταρχήν, τον Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα, ο οποίος ευλόγησε τις βασιλόπιτες, τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή, καθώς επίσης και τους Αντιπροέδρους της ΕΚΚ κ.κ. Νικόλα Πολίτη (τυγχάνει και μέλος του ΔΣ του ΣΕΑΑΣ) και Κήμη Φλεβοτομά, την Επόπτρια Γραφείων της ΕΚΚ και Πρόεδρο της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Στέλλα Κυριάζη, τους Κοινοτικούς Επιτρόπους Καΐρου κ.κ. Στέφανο Αργυρίου, Μιχάλη Γκρουνστέιν, Πατρίκιο Δήμο και Αντώνη Διαμαντίδη, τον Πρόεδρο της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρο Μπενοβία, τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσο Δαμουλάκη, την Γραμματέα του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κα Μαρία Χέλμη, την Επίτιμη Πρόεδρο της «Μαρίας Αιγυπτίας» κα Δέσποινα Φλεβοτομά, τον Διευθυντή της Αχιλλοπουλείου κ. Χαράλαμπο Κουγεμήτρο κ.ά.

 

 

 

 

 

 

 

Καλωσορίζοντας όλους τους προσκεκλημένους, η Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κα Βίλλυ Πολίτου τόνισε:

 

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Α.Α.Σ., σας καλωσορίζω στην πατροπαράδοτη κοπή της πίττας. Πρέπει να είναι η τελευταία κοπή πίττας στην παροικία. Να ευχηθώ σε όλους σας μια καλή και δημιουργική χρονιά σε σας και τις οικογένειές σας, στο Πατριαρχείο μας, το Προξενείο μας, την Κοινότητά μας αλλά και για το Σύλλογό μας φυσικά. Εύχομαι να έχουμε ειρήνη και ηρεμία. Οι καιροί είναι δύσκολοι, παντού σε όλες τις χώρες. Εύχομαι επίσης η νέα Κυβέρνηση στην Ελλάδα να μπορέσει να βρει σωστές λύσεις για την οικονομική κατάσταση της Χώρας.

 

 

 

 

 

 

Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι εγκρίθηκε το καταστατικό μας από το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις μας χωρίς αλλαγή. Παραλάβαμε ήδη σφραγισμένο το νέο καταστατικό τέλη Ιανουαρίου. Οπότε η κουζίνα μας είναι πλέον νόμιμη και η συνδρομή από φέτος είναι 20 Λ.Αιγ. Σε κάθε τροποποίηση καταστατικού το Υπουργείο επανεξετάζει όλα τα άρθρα του καταστατικού και στην περίπτωσή μας δεν είχαν καμία ένσταση. Έτσι τακτικά μέλη είναι μόνο Έλληνες στο γένος απόφοιτοι Αμπετείου Σχολής και το βασικότερο η περιουσία του Συλλόγου μας, μετά τη διάλυσή του, περιέρχεται αυτοδικαίως στην Ελληνική Κοινότητα Καΐρου».

 

 

 

 

 

 

Ευλογώντας τις βασιλόπιτες, ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας, μεταφέροντας καταρχήν την αγάπη και τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄(που κατά σύμπτωση διάγει αυτήν την την ημέρα τα σεπτά Του ονομαστήρια),  μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια τόσο για το έργο του ΣΕΑΑΣ όσο και την προσφορά της Προέδρου του κας Βίλλυς Πολίτου, που πάντοτε υπηρετεί με όλες της τις δυνάμεις την παροικία. «Η Βίλλυ Πολίτου αποτελεί ξεχωριστό πρόσωπο για την παροικία μας. Με το χαμόγελό της, με την καλωσύνη της καρδιάς της, μάς σκλαβώνει όλους με την καλωσύνη της».

 

 

 

seaas pitta 2015 07

 

 

 

Τη δεύτερη πίτα έκοψε η Γενική Πρόξενος κα Κομίνη, ευχόμενη «μία παραγωγική χρονιά για τον ΣΕΑΑΣ, με πολλές και καλές δραστηριότητες».

 

Τέλος, μίλησε κόβοντας την τελευταία πίτα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο οποίος καταρχήν συνεχάρη και κείνος με τη σειρά του την Πρόεδρο του ΣΕΑΑΣ κα Β. Πολίτου και τον Σύλλογο, ενώ θύμισε σε όλους τη σημασία που έχει για κάθε αμπετειανό απόφοιτο ό,τι όλοι αποκόμισαν από τη Μεγάλη του Γένους Αμπέτειο Σχολή.

 

 

 

 

seaas pitta 2015 09

 

 

 

«Ο πνεύμονας που ακούει στο όνομα ΣΕΑΑΣ, για όλους εμάς τους Αιγυπτιώτες Αποφοίτους του μοναδικού ελληνικού σχολείου, μάς ενδιαφέρει πάρα πολύ, τόσο σαν Κοινότητα όσο και σαν απόφοιτοι, ο χώρος αυτός να ζήσει για πολλά χρόνια, παραβλέποντας την όποια συρρίκνωση, καθώς δεν έχει σημασία πόσοι μείναμε, αλλά το μέταλλο και η ποιότητα των όσων μείναμε…»

 

 

Ενώ, παράλληλα, μιλώντας ο κ. Καβαλής για την Ελλάδα, ευχήθηκε «να βγει από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, και κυρίως να βγει καλά, να βγει όπως ακριβώς τής ταιριάζει, και περήφανα και σωστά.

 

Τέλος, για την Αίγυπτο, ο Πρόεδρος της ΕΚΚ τόνισε ότι και η Αίγυπτος είναι σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή και καμπή της ιστορίας της. Και ευχήθηκε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι δύο πατρίδες των Αιγυπτιωτών, όπου κατά χρονική σύμπτωση από την ιστορία, συμβαίνουν μαζί, ωσάν «βίοι παράλληλοι».

 

 

 

seaas pitta 2015 11

 

 

 

Το λαχνό, που τράβηξε η κα Στέλλα Κυριάζη, κέρδισε χειροκροτούμενη η κα Καίτη Γεωργίου.

 

 

 

seaas pitta 2015 12

 

 

 

Να σημειωθεί ότι πριν από το ξεκίνημα της εκδήλωσης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον αξέχαστο Ιωάννη Αγιάνογλου, ένα μέλος του ΣΕΑΑΣ, έναν άνθρωπο που τιμούσε πάντοτε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Και όπως με συγκίνηση ανέφερε η Πρόεδρος κα Βίλλυ Πολίτου, «το τραγικό είναι ότι την τελευταία μέρα που τον είδα με ρώτησε πότε θα κάνουμε την πίττα και μου είπε αν θέλει ο θεός θα σας έρθω. Ας είναι αιωνία η μνήμη του!».

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης