Η πλατεία Ταχρίρ μετατρέπεται σε τουριστικό προορισμό, με απόφαση της αιγυπτιακής κυβέρνησης


 

 

 

 

Μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα όλου του ιστορικού κέντρου του Καΐρου έλαβε η αιγυπτιακή κυβέρνηση, επιλέγοντας να δώσει μία νέα τουριστική εικόνα στην περιοχή αυτή, με επίκεντρο την εμβληματική Πλατεία Ταχρίρ, που αναμένεται να μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό.

 

 

Μάλιστα, το θέμα συζήτησε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη ο Πρωθυπουργός της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι με τον Υπουργό Οικισμού Άσεμ Ελ Γκάζαρ και τον Γενικό Γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μουστάφα Ουαζίρι, τονίζοντας ότι σχετικές οδηγίες για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα έχει ήδη δώσει ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

«Ο χώρος της πλατείας Ταχρίρ αποτελεί ένα από τα διασημότερα στην Αίγυπτο και τον κόσμο», τόνισε ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται να μετατρέψει την πλατεία Ταχρίρ σε τουριστικό προορισμό», όπως αναφέρει και ο τοπικός τύπος.

 

 

Μάλιστα, ήδη έχουν ληφθεί αποφάσεις να ξεκινήσει άμεσα μέσα στον επόμενο χρόνο και η μεταφορά των Υπουργείων του κέντρου της πόλης στη νέα Διοικητική πρωτεύουσα, γεγονός που θα διευκολύνει την έναρξη των απαιτούμενων έργων.

 

 

Τέλος, ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός ζήτησε από τους συναρμόδιους Υπουργούς να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακό σχέδιο, ώστε οι συμβαλλόμενες εταιρείες να αρχίσουν σύντομα να εργάζονται για την αλλαγή της μορφής της πλατείας Ταχρίρ.

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης