Η συμβολή της Αιγυπτιώτισσας επιχειρηματία, Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη, στην ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας στο Βουκουρέστι


Η ώρα των μεγάλων ευεργετών έρχεται και πάλι, όπου υπάρχει απόδημος ελληνισμός, όπου αποφασίζει να στηρίξει τον ελληνικό πολιτισμό, την παράδοση και την ιστορία μας.

 

Στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, μία χώρα που είναι πλημμυρισμένη από την προσφορά των Ελλήνων, οι Έλληνες επιχειρηματίες αγκαλιάζουν με όλες τους τις δυνάμεις την ελληνική γλώσσα και δίνουν ένα καθοριστικό χέρι βοηθείας στην διάδοσή της στο λαό της φίλης χώρας, επενδύοντας πάνω στην αγάπη των αξιόλογων Ρουμάνων φοιτητών που διδάσκονται στα νάματα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων αλλά και στην κουλτούρα και την πνευματική καλλιέργεια που μας χαρίζει η σύγχρονη ελληνική λαλιά.

 

Ανάμεσα στους επιχειρηματίες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στον εθνικό αυτό σκοπό, για να μεταλαμπαδεύσουμε την ελληνική γλώσσα στα πέρατα της οικουμένης, είναι η αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη.

 

Εμπνευσμένη και κείνη από τον ελληνικό πολιτισμό, όπως τον γνώρισε από την ιστορική Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου, μία Σχολή που αναδείχθηκε από τις γενεές των μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών που έζησαν στη Χώρα του Νείλου, και η κα Σοφιανού συμπεριλαμβάνεται πλέον στο πάνθεον εκείνων των επιχειρηματιών που στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Και μάλιστα, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, μέσα από το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ρουμανίας, το Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών, από το οποίο κάθε χρόνο αποφοιτούν δεκάδες σπουδαστές, εκ των οποίων ο κάθε ένας από αυτούς, γίνεται ένας πραγματικός «πρέσβης» της Ελλάδας στο εξωτερικό.

 

Αποτέλεσμα της ιδιαίτερης σημασίας που δίνει τόσο η Ρουμανία όσο και η Ελλάδα για τη λειτουργία του πανεπιστημιακού αυτού τμήματος, είναι το γεγονός ότι η έναρξη των πανεπιστημιακών μαθημάτων έγινε φέτος στο περίφημο αναγνωστήριο της Σχολἠς Γραμμάτων του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, και μάλιστα από τον ίδιο τον Έλληνα Πρέσβη στη Ρουμανία κ. Γρηγόρη Βασιλοκωνσταντάκη (ο οποίος και εκείνος έχει σχέση με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, καθότι διετέλεσε στο παρελθόν ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο), παρουσία πολλών διπλωματών και μελών της παροικίας και του επιχειρηματικού κόσμου του Βουκουρεστίου, όπου έναν από τους καθοριστικούς ρόλους στην επιτυχία της όλης εκδήλωσης ανέλαβε η αιγυπτιώτισσα επιχειρηματίας κα Σοφιανού.

 

 

sofianou greek bouca 2014 02

 

 

Να σημειωθεί ότι η κα Σοφιανού όπως και οι Έλληνες επιχειρηματίες κ.κ. Γαλανάκης και Ρωμανός, προσφέρουν υποτροφίες σε Ρουμάνους σπουδαστές.

 

Στην εκδήλωση, μαζί με την κα Σοφιανού, από την ελληνική πλευρά, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρουμανία κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο Σύμβουλος Α΄ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι κ. Ιωάννης Μάρκος, ο Πρόεδρος του Ελληνο-ρουμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Σωτηρίου, η ελληνίστρια Έλενα Λάζαρ, ο επιχειρηματίας Γεώργιος Γαλανάκης (που συμπεριλαμβάνεται σε εκείνους τους Έλληνες επιχειρηματίες που δίνουν υποτροφίες στο εν λόγω πανεπιστημιακό τμήμα της ελληνικής γλώσσας.  

 

 

 

sofianou bou glossa 02

 

 

 

sofianou greek bouca 2014 01

 

 

 

sofianou bou glossa 03

 

 

sofianou bou glossa 04

One response to “Η συμβολή της Αιγυπτιώτισσας επιχειρηματία, Αικατερίνης Σοφιανού – Μπελεφάντη, στην ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας στο Βουκουρέστι”

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης