Η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, ο Σύνδεσμος Αιγυπτιωτών Ελλήνων


 

 

 

 

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης και όλο το ΔΣ του ιστορικού σωματείου, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.

 

 

Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο συνόδευς ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος.

 

 

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Φίλιππος Κοσσένας και η πρώην Πρόεδρος κα Κρυστάλλω Τρίμη.

 

 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έκανε εκτενή αναφορά στην παρουσία του Πατριαρχείου στην Αφρικανική ήπειρο, με ιδιαίτερη μνεία στο τεράστιο ιεραποστολικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται μέσα από τις Μητροπόλεις και τις Επισκοπές του Πατριαρχείου, στις αφρικανικές χώρες. Επίσης, αναφέρθηκε στις επισκέψεις του στις Ελληνικές Εκκλησίες σε όλη την Αίγυπτο και την αναστύλωση και ανακαίνιση των ναών. Ενημέρωσε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την Ελληνική Παροικία στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη δημιουργία νοσοκομείου κοντά στο Κάιρο από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

 

 

Ο κ. Θεόδωρος προσέφερε στο Πρόεδρο κ. Κ. Μιχαηλίδη τα ιερά εγκόλπια από την Οδησσό, που φτιάχτηκαν με την ευκαιρία χιλίων χρόνων από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΑΕ ευχαρίστησε θερμά το Μακαριώτατο για το δώρο του, για την επίσκεψή του αλλά και για τις άριστες σχέσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Συνδέσμου.

 

 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β, ευλόγησε την πίτα του Συνδέσμου Αποφοίτων Αβερωφείου Σχολής Αλεξανδρείας και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους.

 

 

Τέλος, ο Πρόεδρος κ. Κ. Μιχαηλίδης και τα μέλη του Δ.Σ. παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν του Μακαριωτάτου.

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης