Ημερίδα για τους «Έλληνες στην Αίγυπτο τον 20ό αιώνα», πραγματοποιεί στις 16 Οκτωβρίου το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου


 

 

 

 

Τη σημαντική συνεισφορά των Αιγυπτιωτών αλλά και την ανάδειξη των διαχρονικών διαπολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, καλείται να αναδείξει η ημερίδα με θέμα «Οι Έλληνες στην Αίγυπτο τον 20ό αιώνα», που διοργανώνει στις 16 Οκτωβρίου το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αίγυπτο, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διαπολιτισμικών Σχέσεων του Αιγυπτιακού Υπουργείου Πολιτισμού και με τη στήριξη της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Καΐρου.

 

 

Στην ημερίδα αυτή θα παρουσιαστεί το ισχυρό αποτύπωμα των Ελλήνων στην ιστορία της σύγχρονης Αιγύπτου από την ίδρυσή της αλλά κυρίως κατά τον προηγούμενο αιώνα που έχει εμπνεύσει πολλούς μελετητές, όπως τονίζει σχετικά ο πολιτιστικός αυτός ελληνικός οργανισμός της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

 

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Κέντρου Μετάφρασης της Αιγύπτου που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Όπερας του Καΐρου.

 


Στην ημερίδα συμμετέχουν επιστήμονες-μελετητές από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, μεταξύ αυτών ο Δρ Αλέξανδρος Κιτροέφ, η Δρ Άννα Κωνσταντινίδου και ο Δρ Άγγελος Νταλαχάνης.

 

 

Θα πραγματοποιηθούν τρεις συνεδρίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό. Οι γλώσσες της ημερίδας θα είναι τα Ελληνικά και τα Αραβικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης