Με βάρκες που αποτελούν ιστορικά κειμήλια αρχίζει πάλι από σήμερα τις αθλητικές του δραστηριότητες ο ΕΝΟΚ στο Νείλο (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

 

Την ιστορία με το σήμερα και την Ελλάδα με την Αίγυπτο «παντρεύει» από σήμερα και πάλι ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Καΐρου, ξαναρίχνοντας ανακαινισμένες στα νερά του Νείλου, με αθλητές που ξεκινάν από σήμερα μία νέα πορεία, βάρκες που έπαιξαν σπουδαίο ρόλο στην ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού αλλά και της Αιγύπτου.

 

 

 

 

«Είμαστε υπερήφανοι μέσα από τη σημερινή μας παρουσία στην Αίγυπτο, αναδεικνύουμε την ιστορία χθες, βάζοντας πάλι στα αγωνίσματα τη βάρκα «Καρτερία», μία από τις τέσσερις που χάρισε ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος στο σωματείο μας», δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Ρεκτσίνης.

 

 

 

 

Και δεν είναι η μόνη ιστορική βάρκα του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου, καθώς στα ίδια αθλήματα χρησιμοποιείται πλέον και μία ιστορική βάρκα με την οποία έπλευσε και έπαιξε ο διάσημος Αιγύπτιος ηθοποιός Άμπντελ Χαλίμ Χάφεζ στη ταινία «Αιμάμ ουι λαϊαλι» («Μέρες και νύκτες») που παρουσιάστηκε στον αιγυπτιακό κινηματογράφο το 1955.

 

 

Μιλώντας για τη νέα αυτή ομάδα που λειτουργεί από φέτος το ιστορικό ελληνικό αθλητικό σωματείο με έναν ιδιωτικό αθλητικό οργανισμό, δημιουργώντας την ομάδα «CAIROW», εκφράζει την αισιοδοξία να μπουν και πάλι τα ελληνικά χρώματα, ακόμη πιο δυναμικά στα αιγυπτιακά πρωταθλήματα.

 

 

Ενώ, τέλος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΝΟΚ χαρακτηρίζει τη νέα αυτή πρωτοβουλία ως μία ευκαιρία να συμμετάσχει στις δραστηριότητές του όλη η νεολαία της ελληνικής παροικίας.

 

 

«Ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τις ένδοξες μέρες του ελληνικού αθλητισμού στο Νείλο και την Αίγυπτο», καταλήγει ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου.

 

 

Τέλος, την αισιοδοξία της να διακριθεί η νέα αυτή ομάδα, τονίζει στο ΠΥΡΑΜΙΣ η τεχνικός της ομάδας κα Έμμα Μπινάνι.

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης