Και ταξί-μοτοσυκλέττες θα διαθέτει στο μέλλον το Κάιρο;


Σαν μία είδηση – βόμβα από το μέλλον έφτασε στις στήλες του «Daily News Egypt» το ρεπορτάζ για την ενδεχόμενη είσοδο των ταξί-μοτοσυκλεττών, ένα σχέδιο που βρίσκεται ήδη στα σκαριά από αυτοχρηματοδοτούμενη αιγυπτιακή εταιρεία, που περιμένει την άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών.

 

Η πρόσκληση είναι μεγάλη, καθώς είναι γνωστό τοις πάσι το τεράστιο πρόβλημα της κίνησης (μάλλον «ακινησίας») που παρατηρείται συχνά με τα αυτοκίνητα στους καϊρινούς δρόμους, που μετατρέπονται σε ατέλειωτες ουρές αυτοκινούμενων οχημάτων που προχωράνε σε ρυθμό σημειωτόν πολλές ώρες την ημέρα.

 

Η εν λόγω εταιρεία εργάζεται στο σχέδιο αυτό εδώ και ένα χρόνο και έχει δανειστεί την πρωτοποριακή ιδέα της από χώρες του εξωτερικού, κυρίως της Ασίας, Αφρικής ή ακόμη και της Ευρώπης.

 

Οι υπεύθυνοι της εν λόγω εταιρείας τονίζουν ότι σε περίπτωση που ξεκινήσει η εφαρμογή του προγράμματος (στην αρχή πιλοτικά στις περιοχές Ζαμάλεκ, Μαάντι και Αγκούζα), θα έχει προκαθορισμένο τιμολόγιο μεταφοράς του επιβάτη, ενώ θα προβλέπεται και οδηγός γυναίκα, σε περίπτωση που ζητήσει κάποια πελάτης γυναίκα τη μεταφορά της από ένα μέρος σε άλλο.

 

Η αιγυπτιακή εταιρεία θεωρεί ότι η λειτουργία των ταξί- μοτοσυκλετών θα είναι γρήγορη, αποτελεσματική για τον κάθε πελάτη και φιλική για το περιβάλλον, καθώς θα δαπανά πολύ λιγότερη βενζίνη από τα αυτοκίνητα ταξί.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Δεκεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης