Τη μνήμη των αείμνηστων Αιγυπτιωτών, Χαρίλαου Καρβέλλη και Δημήτρη Οικονόμου, τίμησε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

Συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στον Κοινοτικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου τίμησε τη μνήμη δύο μεγάλων αείμνηστων στελεχών της, πραγματοποιώντας το 40νθήμερο μνημόσυνό τους: του Επιτίμου Προέδρου της ΕΚΚ Χαρίλαου Καρβέλλη και του πρώην Αντιπροέδρου και Ταμία της ΕΚΚ Δημητρίου Οικονόμου, που και οι δύο μάς εγκατέλειψαν για πάντα, λίγο πριν μάς αποχαιρετήσει το 2015.

 

 

 

Πολλοί ήταν οι πάροικοι και βεβαίως τα στελέχη της Κοινότητας που ήρθαν να τιμήσουν με την παρουσία τους το μνημόσυνο που ετέλεσε ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Θεόδωρος Δριδάκης.

 

 

 

Το τιμητικό παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της ΕΚΚ κ. Χρήστος Καβαλής, η Γενική Γραμματέας της ΕΚΚ κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Αντώνης Διαμαντίδης και Πάρις Οικονόμου, καθώς επίσης ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Νικόλας Βαδής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Καΐρου της Κυπριακής εν Αιγύπτω Αδελφότητας κ. Ανδρέας Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καΐρου κ. Γιώργος Καλλίδης, ο Πρόεδρος του Ορθόδοξου Πνευματικού Πατριαρχικού Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Καΐρου κα Βασιλική Γαζή, το Μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Δημήτρης Γαράουι και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

Ο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΗ

 

 

 

 

«Σήμερα τιμούμε δύο Αιγυπτιώτες, οι τιμητικές διακρίσεις για τους οποίους, από την Κοινότητα άρχισε ήδη από το 1970 με τον αείμνηστο Χαρίλαο Καρβέλη, που τότε τιμήθηκε επί προεδρίας Πιεράκου και εξίσσου το 1971, όπου τιμήθηκε ο αξέχαστος Δημήτριος Οικονόμου, επί προεδρίας Λαζαρίδη», τόνισε στον λόγο του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, τονίζοντας ότι η προσφορά και των δύο άρχισε ήδη μισό αιώνα πριν από σήμερα.

 

 

 

Πιο συγκεκριμένα, για τον αξέχαστο Χαρίλαο Καρβέλλη, επεσήμανε ότι ψηφίστηκε Κοινοτικός Επίτροπος από το 1979 και από το 1981 έως το 1986 διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΚΚ, σε ένα πολύ σημαντικό διάστημα για την ιστορία της παροικίας, όπου τότε δόθηκαν οι 400 πρώτες αιγυπτιακές υπηκοότητες σε Έλληνες του Καΐρου, ενώ ο ίδιος συνέβαλε στο ξεκίνημα του θεσμού των «Καβαφείων» και σε μία σειρά από άλλες σημαντικές δραστηριότητες, ενώ εκπροσώπησε την ΕΚΚ στο Α΄Παγκόσμιο Συνέδριο Αιγυπτιωτών και στο Α΄ Συνέδριο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού.

 

 

 

Για τον αείμνηστο Δημήτρη Οικονόμου, ο κ. Καβαλής επεσήμανε την πολυσχιδή προσφορά του και στην ΕΚΚ (ως Ταμίας επί προεδρίας Καρβέλλη και Αντιπρόεδρος επί προεδρίας Διαμαντίδη) και στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Καΐρου, τονίζοντας ότι γνώριζε να διεκδικεί με διάφανη ψυχή, επισημαίνοντας παράλληλα τη συνεργασία που είχε μαζί του στο ΔΣ της ΕΚΚ, από το 2001 έως το 2008, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα μεγάλο δάσκαλο για εκείνον.

 

 

 

«Και στους δύο, εκ μέρους της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ», τόνισε ο κ. Καβαλής, καταλήγοντας:

 

 

 

«Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που μένει να τούς θυμόμαστε είναι το έργο και οι πράξεις τους. Αιωνία τους η μνήμη!»   

 

 

 

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό βίντεο και οι φωτογραφίες:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20160124_104825

 

 

 

 

20160124_112810

 

 

 

 

 

20160124_112854

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS
Αρχείο Ειδήσεων

Ιουνίου 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης