Ο Jester από τους ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ μιλάει στο Pyramis News


Ας ξεκινήσουμε από το πολύ ενδιαφέρον όνομα αυτού το rock project. Τι σημαίνει , από που προήλθε;

Όταν ξεκίνησε το project να παίρνει σάρκα και οστά ήθελα να του δώσω ένα όνομα που να αποπνέει το μυστήριο και τους συμβολισμούς που υπάρχει στο στίχο και στη θεματολογία των τραγουδιών μας. Έτσι τυχαία πάνω σε μια κουβέντα, όταν άκουσα το όνομα Κασσάνδρα ένιωσα ότι αυτό ήταν που έψαχνα. Κάπως έτσι γεννήθηκε η μουσική Κασσάνδρα.

 

 

Από που αντλείς έμπνευση για την μουσική και τους στίχους;

Όλα έχουν να κάνουν με τα ερεθίσματα που λαμβάνουμε σε καθημερινή βάση. Η καθημερινότητα και ο τρόπος που τη βιώνουμε είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης, αρκεί κάποιος να έχει ανοιχτές τις «κεραίες» του.

 

 

Πόσο δύσκολο είναι για έναν νέο καλλιτέχνη να κάνει τα πρώτα βήματα και να προχωρήσει στην ελληνική ροκ σκηνή;

Εξαρτάται από το πόσο σοβαρά παίρνει ο ίδιος τη δουλειά του. Θέλει πολύ δουλειά και πολύ τρέξιμο για να προωθήσεις τη μουσική σου. Με αργά και σταθερά βήματα κατασταλάζει στη συνείδηση του κοινού προχωρώντας προς την καθιέρωση στο χώρο. Αυτό όμως δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή.

 

 

Ποια είναι η απήχηση του πρώτου ομώνυμου ντεμπούτου σας και ποιες διαφορές να περιμένουμε στο δεύτερο;

Το ντεμπούτο μας πήγε αρκετά καλά αν σκεφτείς ότι πιο πριν δεν είχε ακούσει κανένας για μας. Νομίζω τράβηξε την προσοχή, δίνοντας το στίγμα ότι είμαστε και εμείς εδώ. Τώρα, ένα χρόνο μετά ετοιμάζουμε να κυκλοφορήσουμε το δεύτερο άλμπουμ μας, το οποίο είναι σίγουρα πιο ώριμο και αρκετά πιο δυνατό ηχητικά.

 

 

Το single “Χειμώνα Με Ομίχλη” είναι η πρώτη ιδέα που παίρνουμε από την νέα επερχόμενη δουλειά. Μίλησε μας για αυτό.

Το κομμάτι είναι προπομπός του νέου άλμπουμ και είναι από τα πρώτα τραγούδια που τελειώσαμε. Είναι γρήγορο, δυνατό, ροκ. ‘Ήταν και η αφορμή να παρουσιάσουμε τον Κώστα Βρετό που μπήκε στην ομάδα σ΄αυτόν το δίσκο, έχοντας αναλάβει την ενορχήστρωση και φυσικά τις κιθάρες.

 

 

Όσον αφορά το συγκεκριμένο single , είναι ένα δυνατό ζωντανό γρήγορο κομμάτι με πολύ καλές και φρέσκες ιδέες. Επίσης εξαιρετικός είναι και ο ήχος και η παραγωγή γενικότερα. Πες μας για όσους είναι πίσω από  όλα αυτό!

Πέρα από τον Κώστα Βρετό όπως είπαμε πριν, στα τύμπανα είναι ο Κώστας Μάτης. Το μπάσο έχει αναλάβει ο Γιώργος Μαργαριτόπουλος που είναι υπεύθυνος και για την παραγωγή. Τη μίξη έκανε ο Angelo Kane και το master ο Steve Lado.

 

 

Αν σου έλεγαν να συνεργαστείς με τον αγαπημένο σου Έλληνα και αγαπημένο σου ξένο καλλιτέχνη. Ποιος ή ποιοι θα ήταν αυτοί και τι κομμάτι θα γράφατε;

Αν και είναι αρκετά δύσκολη ερώτηση θα τολμήσω να απαντήσω. Για Έλληνα θα επέλεγα τον Παύλο Σιδηρόπουλο, μιας και είναι ένας από τους μουσικούς μου ήρωες. Μια μελαγχολική μπαλάντα νομίζω θα ταίριαζε πιο πολύ εδώ. Για ξένο καλλιτέχνη θα έλεγα τον Bruce Dickinson. Εδώ θα επέλεγα ένα μέταλ κομμάτι βγαλμένο από τα σπλάχνα του The chemical wedding!

 

 

Ποια είναι τα ακούσματα σου γενικότερα;

Όπως κατάλαβες το εύρος των ακουσμάτων μου είναι μεγάλο. Από ροκ και μέταλ όλων των ειδών μέχρι παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο. Ό,τι μου ακούγεται ποιοτικό στο νόημα και τη μουσική του είναι μέσα στις μουσικές μου λίστες.

 

 

Η γνώμη σου για την Ελληνική σκηνή; Τι έχει να ζηλέψει από άλλες , πιο προηγμένες σκηνές της μουσικής βιομηχανίας;

Συνθετικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με το εξωτερικό. Υπάρχουν πολύ ωραίες ιδέες και μεράκι από τα νέα παιδιά. Όλα τα υπόλοιπα είναι μάρκετινγκ και έχει να κάνει με το χρήμα που πέφτει. Αυτά τα πράγματα δεν έχουν να κάνουν με τη μουσική αυτή καθαυτή όμως.

 

 

Σε ευχαριστούμε πολύ για τις απαντήσεις , ο επίλογος δικός σου.

Εγώ ευχαριστώ για το χρόνο και τη φιλοξενία. Να αγαπάτε και να αγαπιέστε!

 

https://www.facebook.com/kassandramusicprojectofficial

https://www.youtube.com/channel/UCzv1-fCRMXNwvsp6We4tELQ

https://open.spotify.com/album/0Wxjh6jsGSaOPv19Ri9zXK?si=zI3WsVdLQQ6S2Ugc0awtsg&fbclid=IwAR3vQxFRUVIXLyffV91UHD5tu5K4qHktE63hXXXNngA6cJMMAoTgR5m_ON8&nd=1

 

ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ – ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΟΜΙΧΛΗ | OFFICIAL LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=zaHNUcwmtXk

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης