Συνάντηση με τους Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας αναμένεται να έχει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


 

 

 

 

 

 

 

Στο Κάιρο καταφθάνουν σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο Κύπριος Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης, όπου θα συμμετάσχουν στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου με οικοδεσπότη τον Αιγύπτιο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στον διεθνή αερολιμένα της αιγυπτιακής πρωτεύουσας στις 9 και μισή το πρωί της 11ης Οκτωβρίου, όπου θα τον υποδεχτεί επίσημα η Υπουργός Επενδύσεων, κυρία Dalia Khorshid. 

 

 

 

Στις  10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Διμερής Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, και θα ακολουθήσει Διμερής συνάντηση του Αιγυπτίου ηγέτη με τον Κύπριο ομόλογό του κ. Νίκο Αναστασιάδη.

 

Στις 11, οι τρεις ηγέτες θα φυτέψουν τρία ελαιόδενδρα σε προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου στο Κάιρο και θα ακολουθήσει  κατ’ ιδίαν τριμερής συνάντηση τριών ηγετών καθώς και Τριμερής συνάντηση με διευρυμένη σύνθεση Αντιπροσωπειών.

 

 

 

Στη 1 και μισή περίπου, θα γίνουν δηλώσεις προς τον Τύπο και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

 

 

 

Αμέσως μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής, στις 3 και μισή το απόγευμα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας κ.κ. Χρήστο Καβαλή και Ιωάννη Παπαδόπουλο αλλά και τους Γενικούς Προξένους των δύο πόλεων κ.κ. Λαμπρινή Κομίνη και Εμμανουήλ Κακαβελάκη.

 

 

 

Αργά το απόγευμα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η αντιπροσωπεία του θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης