Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ ευλόγησε τις πίτες Αχιλλοπουλείου και Αμπετείου, που υποδέχτηκε θερμά ο Σιναίου Δαμιανός


 

 

 

 

 

Ήταν μία από τις πιο όμορφες ημέρες των μαθητών της Αμπετείου, η 18η Ιανουαρίου του 2018, με την επίσκεψη του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, τον οποίο υποδέχτηκε θερμά ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός και Πρόεδρος του Ιδρύματος Αμπέτ κ. Δαμιανός, παρουσία του Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου, της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής Δρας Μαριέττας Κουμαριανού, του Διαχειριστικού Δ/ντή του Ιδρύματος Αμπέτ και Προέδρου του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής Αθήνας κ. Νικόλα Βαδή, του  Αναπληρωτή Δ/ντή του Σχολείου κ. Χρήστου Παπαθανασίου, των καθηγητών και των μαθητών.

 

 

 

Ο Μακαριώτατος, δίνοντας την πατριαρχική του ευλογία, τους μίλησε για το ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, για τις συνθήκες με τις οποίες διδάσκονται τα παιδιά της Μαύρης Ηπείρου, για την προσφορά της Εκκλησίας ειδικά στον τομέα αυτό, τόνισε την πρόθεσή του να δημιουργηθεί Έδρα Μεταπτυχιακών Σπουδών του κτίριο του πρώην Αβερωφείου Σχολείου στην Αλεξάνδρεια, στο όνομα του μακαριστού Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη και τους ευχήθηκε καλή πρόοδο.

 

 

 

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για τα ιδιαίτερα καλά λόγια ευχήθηκε και εκείνος Καλή Χρονιά στα παιδιά μαζί με τον Μακαριώτατο, κόβοντας από κοινού τις πίτες για το σχολείο.

 

 

 

Με το λόγο της Συντονίστριας Εκπαίδευσης και την κοπή όλων των αγιοβασιλόπιτων, ολοκληρώθηκε η ξεχωριστή αυτή ημέρα για τους Αμπετειανούς να έχουν μαζί τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που συνόδευε επίσης ο Οικονομικός του Σύμβουλος κ. Αντώνης Διαμαντίδης, και τον σεβαστό Καθηγούμενο του θεοβάδιστου μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, τον οποίο συνόδευε ο Σύμβουλός του κ. Αντώνης Καζαμίας.

 

 

 

Είχε προηγηθεί ανάλογη επίσκεψη του Πατριάρχου στην αντίστοιχη κοπή της πίτας της Αχιλλοπουλείου Σχολής.

 

 

 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!    

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Οκτωβρίου 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης