Το Κέντρο της Σούμπρας καλωσόρισε το νέο έτος 2016, με την κοπή της πίτας και τα κάλαντα που έψαλλαν όλοι μαζί οι πάροικοι (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)


 

 

 

Σε συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Σούμπρα του Καΐρου.

 

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία που ετέλεσε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, και παρουσία της κας Βασιλικής Παπανικολάου από το Γενικό Προξενείο και της κας Γενικής Γραμματέως της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κας Χρυσάνθης Σκουφαρίδου, ο Πρόεδρος του Κέντρου κ. Γιώργος Ζουμπουλίδης καλωσόρισε τα μέλη της παροικίας που κατέκλυσαν την αίθουσα, τονίζοντας ότι «με τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έρχεται το μήνυμα της αγάπης, της αδελφοσύνης, της χριστιανικής ευλάβειας και της προσφοράς».

 

 

 

20160103_113843

 

 

 

Και ο κ. Ζουμπουλίδης συνέχισε:

«Νέα αρχή, νέες ευκαιρίες για όλους, νέες προσπάθειες για το καλύτερο, σηματοδοτεί η έλευση του νέου έτους. Οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτήσαμε, μάς ενθαρρύνουν να είμαστε πιο δημιουργικοί, να συνεχίσουμε το έργο μας, με στόχο το καλύτερο αύριο».

«Ευχόμαστε ολόψυχα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς 2016, να συνεχίσουμε ενωμένοι, με στόχο να πετύχουμε αυτά που έχουμε προγραμματίσει πιο δημιουργικά και αποτελεσματικά με υγεία και όρεξη για δουλειά».

 

 

 

20160103_114619

 

 

 

 

Τον οικονομικό απολογισμό για το προηγούμενο έτος έκανε η κα Μαρία Χέλμη, εξιστορώντας αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Κέντρου, και εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του Σωματείου προς όλες τις αρχές.

 

 

 

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό βίντεο με τους χαιρετισμούς των επισήμων αλλά και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα που έψαλλαν όλοι οι πάροικοι:

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος εστίασε στο πολυσχιδές έργο του Κέντρου, συγχαίροντας τον Πρόεδρο και το ΔΣ, και μεταφέροντας και τις ευχές του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

 

 

 

20160103_114001

 

 

 

Η κα Βασιλική Παπανικολάου, εκ μέρους του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο, εξέφρασε τη μεγάλη της ικανοποίηση για το γεγονός της συγκέντρωσης πολλών παροίκων για την παραδοσιακή αυτή γιορτή, μεταφέροντας και εκείνη τους χαιρετισμούς και τις ευχές της Γενικής Προξένου κας Λαμπρινής Κομίνη.

 

 

 

 

20160103_114031

 

 

 

Τέλος, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, μεταφέροντας καταρχήν τις ευχές του Προέδρου της ΕΚΚ κ. Χρήστου Καβαλή και όλης της Διαχειριστικής Επιτροπής, στάθηκε κυρίως στις πολύ όμορφες αναμνήσεις που μάς χάρισε το Κέντρο και τα παλαιότερα χρόνια, προσπαθώντας με δυσκολία να συγκρατήσει τη συγκίνησή της.

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η μνημόνευση του ονόματος του αξέχαστου Ιωάννη Αγιάνογλου, τόσο από τον κ. Ζουμπουλίδη όσο και από την κα Σκουφαρίδου.

 

 

 

 

20160103_113908

 

 

 

Μεταξύ άλλων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Κοινοτικοί Επίτροποι κ.κ. Στέφανος Αργυρίου και Αντώνης Διαμαντίδης, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Μανούσος Δαμουλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Καΐρου κ. Γιώργος Καλλίδης, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου κα Βασιλική Γαζή, η Αντιπρόεδρος της Μαρίας Αιγυπτίας Ευαγγελία Θηραίου και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

 

 

 

20160103_115442

 

 

 

One response to “Το Κέντρο της Σούμπρας καλωσόρισε το νέο έτος 2016, με την κοπή της πίτας και τα κάλαντα που έψαλλαν όλοι μαζί οι πάροικοι (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)”

  1. Πόσο θα ήθελα να σε δω αγαπημένη μου Σούμπρα( την γκεζίρα ελ μπαντράν) την εκκλησία που με πήγαινε η μητέρα μου οι Αγιοι Ανάργυροι, και δίπλα ακριβώς το δημοτικό σχολείο ΜΙΚΕ,(οι παλαιότεροι μπορεί να το θυμούνται).Τον κινηματογράφο DOLLY, και το κατ/μα ORECO,το τραμ αριθ.8 ATABA SOYHBRA.Το στάδιο που πηγαίναμε καθαρή Δευτέρα και παίζαμε μέχρι να δύση ο ήλιος,και η ορχήστρα έπαιζε την Κομπαρσίτα. Αξέχαστα χρόνια, σας εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2016.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης