Κραυγή αγωνίας του Αντιπροέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής Μ. Ραδόπουλου για τα κενά καθηγητών στα αιγυπτιώτικα σχολεία


Το σημαντικό πρόβλημα των κενών σε καθηγητές της σχολικής χρονιάς που ξεκινάει σε μερικές μέρες απασχολεί όλο και περισσότερους Αιγυπτιώτες, που αναθράφηκαν στα ιστορικά αιγυπτιώτικα σχολεία, διέπραψαν στην κοινωνία, και τώρα βλέπουν με λύπη τους την Αμπέτειο και άλλα σχολεία να μην μπορούν να καλύψουν τα εκπαιδευτικά κενά.

 

Μεταξύ των φωνών που σηκώνουν δίκαια το ανάστημά τους είναι ο Αντιπρόεδρος του του ΔΣ του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής Δρ Μλιτιάδης Ραδόπουλος

 

Σε ανοικτή επιστολή του, γράφει ο Αμπετειανός διδάκτωρ Χειρούργος – Ορθοπεδικός:

 

«Φίλτατοι Αιγυπτιώτες – Αμπετειανοί,

η αδυναμία του Ελλαδικού κράτους να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων της Ελληνικής ομογένειας είναι τόσο παλιά όσο και η ύπαρξη του ελεύθερου Ελληνικού κράτους.

Ας μην ξεχνάμε πως τα σχολεία αυτά δημιουργήθηκαν, στέργιωσαν και μεγαλούργησαν με κεφάλαια των μεγάλων Ευεργετών.

Όλα αυτά οδήγησαν στα τελευταία πολλά χρόνια να αντιμετωπίζει το ελλαδικό κράτος αυτά τα σπουδαία σχολεία σαν παρίες και περιθωριακά, υποβιβάζοντας κυρίως το μορφωτικό επίπεδο που παρέχουν, μεταθέτοντας αυτό το αποτέλεσμα στους αποφοίτους οι οποίοι δεν έχουν ανταγωνιστικότητα στην αγορά εργασίας.

Η πρόταση, που έχει συζητηθεί και στο παρελθόν, είναι οι Ελληνικές Κοινότητες Καΐρου και Αλεξανδρείας, να αλλάξουν την κατεύθυνση της παιδείας που παρέχεται.

Ο διορισμός καθηγητών Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών και Λογιστικών να γίνεται από εκπαιδευτικούς απόφοιτους του αμερικάνικου Πανεπιστημίου Καΐρου και Αλεξανδρείας (με πολύ μικρότερη οικονομική επιβάρυνση για τις Ελληνικές Κοινότητες) και η Ελληνική γλώσσα (όπως και η αραβική και η αγγλική) να διδάσκονται σε επίπεδο επάρκειας, ώστε να ανεξαρτοποιηθεί το εκπειδευτικό σύτημα των σχολείων μας από το Ελλαδικό σύστημα εκπαίδευσης και να προσαρμοστεί σε ένα διεθνές σύστημα παιδείας που θα έχει μέλλον στην κοινωνικοοικονομική εξέλιξη της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσουμε ανάσα πνοής και στα σχολεία και στους αποφοίτους των σχολείων μας.

 

Μετά τιμής

 

ΔΡ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ

ΧΕΙΡ/ΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ

ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΖΥΡΙΧΗΣ»

One response to “Κραυγή αγωνίας του Αντιπροέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Αμπετείου Σχολής Μ. Ραδόπουλου για τα κενά καθηγητών στα αιγυπτιώτικα σχολεία”

  1. Τσολακιδης Δημητριος says:

    Διαβασα το δημοσιευμα της εφημεριδας , χωρις να εκπλαγω. Γνωριζω το προβλημα των ελληνικων σχολειων της αιγυπτου και ιδιαιτερα της Αλεξανδρειας. Λυπαμαι ιδιαιτερα γιατι ορισμενα πραγματα ξεπερνουν και το παραλογο ακομα. Δυστυχως εμεις οι ελληνες βαλθηκαμε να βγαλουμε οι ιδιοι τα ματια μας , διοτι ενω σε περιοδους κρισης η παιδεια και ο πολιτισμος ειναι για ολους τους λαους το καταφυγιο και η ελπιδα, εμεις κανουμε ο,τι μπορουμε να τα καστρεψουμε η να τα υποβαθμισουμε. Στην ελλαδα η καινουρια χρονια ξεκινα με χιλιαδες οργανικα κανε και με χιλιαδες αναπληρωτες που κανεις δε γνωριζει ποτε θα επανδρωσουν τα σχολεια. Επεκταση του προβληματος εινσι να μη βρισκονται καθηγητες για να αποσπαστουν στα σχολεια του εξωτερικου. Ομως καπου στον κοσμο η υπαρξη σχολειων και διδακτικου προσωπικου ειναι κατι παραπανω απο ανασα ζωης.Δυστυχως καποιοι καρεκλοκενταυροι στο υπουργειο παιδεια δε βλεπουν αυτη την αναγκη και αφησαν το προβλημα να διογκωνεται. Διαμαρτυρομαι και γω με ολη τη δυναμη που εχω γιατι εκει κατω υπαρχει ζωη. Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν πολιτισμο ελληνικη δραση και παρουσια αιωνων και ειναι παραλογο να τους εγκαταληψει το ελληνικο κρατος. Δεν ειμαι ο αρμοδιος αλλα υπαρχουν οι υπευθυνοι που πρεπει να βρουν λυση , ωστε ο ελληνισμος να συνεχισει την παρουσια του στην Αιγυπτο. Αν μπορω σε κατι να βοηθησω και εγω ευχαριστως θα ειμαι διπλα σε ολους αυτους τους φιλους. Με πολλη αγαπη για ολους εκει που προσπαθουν Τσολακιδης Δημητρης. Φιλολογος που περασα απο το Αβερωψειο και ειλικρινα νοσταλγω

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης