Κυκλοφόρησε η νέα «ΣΦΙΓΓΑ», το τρίμηνο περιοδικό των Ελλήνων της Αιγύπτου και της Μ. Ανατολής (Απριλίου-Ιουνίου 2014)


Με πλούσια ύλη και πολλές ειδήσεις, κυκλοφόρησε η νέα «ΣΦΙΓΓΑ», το περιοδικό των Ελλήνων Αιγυπτιωτών και της Μέσης Ανατολής, όπου κάθε τρεις μήνες μεταλαμπαδεύουν το αιγυπτιώτικο μήνυμα από την Μελβούρνη της Αυστραλίας. Εκεί, όπου τώρα, εκατοντάδες είναι οι Αιγυπτιώτες που ζούνε και διαπρέπουν, χωρίς όμως να ξεχνάνε τη γη όπου οι ίδιοι ή οι γονείς τους γεννήθηκαν.

 

Και μάλιστα, είναι σημαντικό ότι ακόμη και η δεύτερη γενιά των Αιγυπτιωτών της Μελβούρνης διατηρεί αναλλοίωτη την ελληνικότητά της. Τρανό παράδειγμα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αιγύπτου και Μέσης Ανατολής (ΕΕΑΜΑ) κ. Νίκος Καραγιάννης, που αν και γεννήθηκε στην Αυστραλία, πάντα έχει μέσα από τις αφηγήσεις των γονέων του αλλά και γονέων της συζύγου του (όλοι Αιγυπτιώτες) την εικόνα του όμορφου Μισιριού, της πανέμορφης Χώρας του Νείλου.

 

Ίδιαν παραδείγματα είναι και όλα τα υπόλοιπα Μέλη του δραστήριου Συλλόγου, τα οποία είναι υπεύθυνα ι καθένας για τον τομέα του.

 

Έτσι, στη νέα «ΣΦΙΓΓΑ» της ΕΕΑΜΑ, μπορείτε να διαβάσετε ρεπορτάζ από την επίσκεψη που τους επεφέλαξε ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Αυτσραλία, τις ελληνικές εκδηλώσεις που οι ίδιοι πραγματοποιούν, τις μελλοντικές τους δραστηριότητες, παρουσίαση βιβλίων σχετικών με τον Ελληνισμό της Αυστραλίας και άλλα θέματα.

 

Τέλος, στο περιοδικό, ανακοινώνεται και η διεξαγωγή της προσεχούς Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΕΑΜΑ, που θα πραγμξατοποιηθεί στις 14 Σεπετεμβρίου του 2014.

 

Περισσότερα ρεπορτάζ από την «ΣΦΙΓΓΑ» τις επόμενες ημέρες από το «ΠΥΡΑΜΙΣ».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται.


Hephaestus Radio

Αρχείο Ειδήσεων

Σεπτεμβρίου 2022
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Zeppelin Computers

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης