Οι λαμπροί εορτασμοί για τον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου, την Παρασκευή του Πάσχα 6 Μαΐου (ΦΩΤΟ)


 

 

 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, την Παρασκευή 6 Μαΐου (λόγω του ότι η Παρασκευή είναι ημέρα αργίας για την Αίγυπτο), στην ομώνυμη Πατριαρχική Μονή του Παλαιού Καΐρου.

 

 

 

 

Της Πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προέστη η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, συμπαραστατούμενος από των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Ερμουπόλεως κ. Νικολάου, Πατριαρχικού Επιτρόπου επί των Αραβοφώνων, Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Πηλουσίου κ. Νήφωνος, Καθηγουμένου της εορταζούσης Μονής του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ναυκράτιδος κ. Μελετίου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, του Εξάρχου του Πατριαρχείου Μόσχας Ιερέως κ. Βίκτωρος Καλούγκα και πλειάδος Ιερέων.

 

 

 

 

Η Θεία Λειτουργία ετελέσθη στα ελληνικά, αραβικά, ρωσσικά και αγγλικά, λόγῳ του ετεροκλήτου πλήθους των παρευρισκομένων προσκυνητών.

 

 

 

 

Στην λατρευτική Σύναξη παρέστησαν επίσης ο κ. Σπυρίδων Καμαλάκης, Μ. Άρχων Λογοθέτης του Πατριαρχικού Θρόνου και Πρόεδρος του Αρχαίου Τάγματος των Παραβαλανίων του Αγίου Σάββα, καθώς και ο κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, Μ. Άρχων Πρωτέκδικος καί Πρόεδρος της Αδελφότητος Οφφικιάλων του Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου, μετά πολυμελούς ομίλου Οφφικιάλων εξ Ελλάδος.

 

 

 

 

Τον Θείο λόγο εκήρυξε στα ελληνικά ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναυκράτιδος κ. Μελέτιος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ερμουπόλεως στα αραβικά.

 

 

 

 

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο π. Georgio Ferreli μέλος της Αδελφότητας του Αγίου Αιγιδίου επέδωσε στον Μακαριώτατον επίσημη πρόσκληση του Πάπα Ρώμης κ. Φραγκίσκου, όπως επισκεφθεί την Ασίζη κατά τον μήνα Σεπτέμβριο ε.έ.

 

 

 

 

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, εχειροθέτησε τρεις διαπρεπείς επιστήμονες, κατατάσσοντάς τους εις την Αδελφότητα των Οφφικιάλων, τον κ. Άρη Λυχναρά (γεννημένο στο Ζιμπάμπουε), Δικηγόρον με το Οφφίκιο του Άρχοντος Εκδίκου, και τους κ. Μπότση Κωνσταντίνο και Καφετζή Δημήτριο (ο οποίος μάλιστα είναι Αιγυπτιώτης), Ιατρούς, με το Οφφίκιο του Άρχοντος Ακτουαρίου.

 

 

 

 

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Οφφικιάλων επέδωσε στην Αιγυπτιώτισσα κα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη τον τίτλο της Οφφικιάλου της χρονιάς.

 

 

 

 

Μετά το πέρας της Λατρευτικής Συνάξεως πραγματοποιήθηκε λιτανεία στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής και εν συνεχείᾳ τα εγκαίνια της μεγάλης Τραπεζαρίας όπου θα προσφέρεται καθημερινά δωρεάν φαγητό στους φτωχούς προσκυνητές.

 

 

 

 

Την Θεία Λειτουργία αναμετέδωσε ζωντανά το μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι της Κοπτικής Εκκλησίας CTV.

 

 

 

 

 

 

agios georgios (1)

 

 

 

 

agios georgios (2)

 

 

 

 

 

agios georgios (3)

 

 

 

 

 

agios georgios (4)

 

 

 

 

agios georgios (5)

 

 

 

 

 

agios georgios (6)

 

 

 

 

 

agios georgios (7)

 

 

 

 

 

agios georgios (8)

 

 

 

 

 

agios georgios (9)

 

 

 

 

 

agios georgios (10)

 

 

 

 

agios georgios (11)

 

 

 

 

agios georgios (12)

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης