Ναμπίλα Μάκραμ: Όλοι ανεξαιρέτως οι Αιγύπτιοι που ζουν εκτός της χώρας τους, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές


 

 

 

 

 

Όλοι ανεξαιρέτως οι Αιγύπτιοι που ζούνε στο εξωτερικό – ακόμη και αυτοί που δεν έχουν τυχόν τακτοποιήσει την παραμονή τους στις χώρες όπου φιλοξενούνται – θα έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις προσεχείς Προεδρικές εκλογές της Αιγύπτου.

 

 

 

Έτσι, παρόλο που ο πρώτος γύρος των αιγυπτιακών προεδρικών εκλογών μέσα στην Αίγυπτο θα διεξαχθεί στις 26, 27 και 28 Μαρτίου, οι Αιγύπτιοι που ζούνε στο εξωτερικό – και οι οποίοι υπολογίζονται περίπου σε 9,5 εκατομμύρια, θα μπορούν να προσέλθουν στις κατά τόπους διπλωματικές αρχές και να ψηφίσουν με το διαβατήριό τους ή την ταυτότητά τους, φτάνει να γνωρίζουν ότι συμπεριλαμβάνονται ήδη στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας (γεγονός που μπορεί κάθε Αιγύπτιος να διαπιστώσει από την επίσημη ιστοσελίδα των αιγυπτιακών εκλογών), από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου.

 

 

 

Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, οι Αιγύπτιοι του εξωτερικού θα μπορούν να ασκήσουν την ψήφο τους στις ίδιες διπλωματικές αρχές από 19 έως 21 Απριλίου (Από 24 έως 26 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές μέσα στην Αίγυπτο).

 

 

 

Για το θέμα αυτό, που δείχνει ότι η Αίγυπτος βρίσκεται πολύ μπροστά στον τομέα διεξαγωγής των εκλογών, μίλησε σε συνέντευξη τύπου η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ Εμπάιντ, με τις δηλώσεις της να έχει καταγράψει η μεγάλης κυκλοφορίας αραβόφωνη εφημερίδα «Αλ Αχράμ».

 

 

 

Η κα Μάκραμ μάλιστα επεσήμανε την επιθυμία της Αιγύπτου να συμμετάσχουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές όσο το δυνατόν περισσότεροι Αιγύπτιοι πολίτες.

 

 

 

Να σημειωθεί ότι οι Αιγύπτιοι του εξωτερικού κατάφεραν να ψηφίσουν για πρώτη φορά αμέσως μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση της 25ης Ιανουαρίου του 2011.    

 

 

 

Κατά τις προηγούμενες προεδρικές αιγυπτιακές εκλογές του 2014, προσήλθαν και ψήφισαν από όλες τις χώρες 318.000 Αιγύπτιοι που ζούνε στο εξωτερικό.  

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης