Με την «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, έπεσε η αυλαία του 36ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καΐρου


«Άρωμα Ελλάδας» είχε το επίσημο κλείσιμο του 36ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καΐρου, με την ταινία «ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ» του Παντελή Βούλγαρη και της Ιωάννας Καρυστιάνη, όπου με τους εξαιρετικούς συνεργάτες τους, έφεραν την Ελλάδα μερικά βήματα πιο κοντά στην Αίγυπτο.

 

Η προβολή της ταινίας έγινε στο κατάμεστο «Main hall» της Όπερας του Καΐρου, τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, όπου έριχνε τα φώτα της αυλαίας της η διεθνής αυτή διοργάνωση που για φέτος είχε ορίσει ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα.

 

 

 

cine festival kairou 2014 03

 

 

 

Την κινηματογραφική μεταφορά του βραβευμένου βιβλίου της Ιωάννας Καρυστιάνη παρουσίασαν στη σκηνή της μεγάλης αίθουσας, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης και δύο από τους πρωταγωνιστές, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου και η Σοφία Κόκκαλη, ευχαριστώντας το Φεστιβάλ για την τιμή που τούς έκανε και τους θεατές για την παρουσία τους, μην παραλείποντας να εκφράσουν την αγάπη τους για τη χώρα του Νείλου.

 

Το κινηματογραφόφιλο κοινό της Αιγύπτου, μεταξύ των οποίων και αρκετοί Έλληνες, είχε πλημμυρίσει την πλατεία και τους εξώστες της μεγάλης αίθουσας –συνολικής χωρητικότητας 1.200 ατόμων και στα τέσσερα επίπεδα!! Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησε την εξέλιξη της ταινίας και χάρισε το καλύτερο χειροκρότημά του στις κορυφώσεις του έργου ακόμα και κατά τη διάρκεια της προβολής. Στο τέλος της ταινίας, σείστηκε η αίθουσα από τα χειροκροτήματα και ήταν πάρα πολλοί αυτοί που έσπευσαν να συγχαρούν τους παρευρισκόμενους συντελεστές.

 

 

 

cine festival kairou 2014 04

 

 

 

Τα συγχαρητήριά τους στον σκηνοθέτη και τις ευχαριστίες τους για την εξαιρετική ταινία έδωσαν επίσης η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη (η οποία εκπροσώπησε τον Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλο Λάζαρη ο οποίος δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω του βεβαρυμμένου προγράμματό του), ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Νικόλαος Πολίτης, ο Διευθυντής του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Καΐρου κ. Χρίστος Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κα Βίλλυ Πολίτου, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Ρεκτσίνης, εκπαιδευτικοί και πολύς κόσμος.

 

 

 

cine festival kairou 2014 01

 

 

 

Διακριτική υπήρξε η παρουσία της κ. Ηλιάνας Ζακοπούλου, υπεύθυνης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για τα διεθνή Φεστιβάλ, στην παρουσίαση όλων των προβολών του τιμητικού αφιερώματος στο ελληνικό σινεμά.

 

 

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, με την τελετή λήξης και την απονομή βραβείων στις ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος που θα γίνει στο υπαίθριο θέατρο «Ήχος και Φως», στις Πυραμίδες.

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης