Με τη στήριξη του Αιγύπτιου μεγαλοεπιχειρηματία Σαουΐρις, ανακαινίζεται η Αγία Αικατερίνη του Σουέζ στην Αίγυπτο – Ικανοποίηση Θεοδώρου Β΄


 

 

 

Ο Αιγύπτιος μεγαλοεπιχειρηματίας Ναγκίμπ Σαουΐρις σώζει από τη φθορά του χρόνου μία από τις σημαντικότερες ελληνικές εκκλησίες στην Αίγυπτο.

 

 

Πρόκειται για τον επιβλητικό σε μέγεθος ναό της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ, που έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της Ελληνικής παροικίας στη Χώρα του Νείλου.

 

 

Μάλιστα, τα έργα που ήδη ξεκίνησαν, τα επιθεώρησε από κοντά ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, Πατριάρχης Θεόδωρος, συνοδευόμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο.

 

 

«Ένας πόθος του Αλεξανδρινού Προκαθημένου γίνεται πραγματικότητα: η ανακαίνιση του Ιερού Ναού της Αγίας Αικατερίνης στο Σουέζ της Αιγύπτου», γράφει σε ανακοίνωσή της η Αλεξανδρινή Εκκλησία, μεταφέροντας την ικανοποίηση του Προκαθημένου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, που καταφέρνει να διασώσει έναν ακόμη μεγάλο και ιστορικό ελληνικό ναό, με τη βοήθεια όχι μόνον της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου που κατάφερε να εκδώσει την άδεια για την πραγματοποίηση των έργων, αλλά κυρίως με τη στήριξη και τη συνεισφορά ενός Αιγυπτίου, που αποδεικνύει στην πράξη το πόσο κοντά βρίσκεται ο ίδιος και γενικότερα η Αίγυπτος κοντά στο Δευτερόθρονο Παλαίφατο Πατριαρχείο και την Ελλάδα γενικότερα.

 

 

«Μπορεί ο Ελληνισμός και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Νειλοχώρα να  συρρικνώνονται, όμως το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με επικεφαλής την Α.Θ. Μακαριότητα, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β΄, προσπαθεί να παραμένουν όλοι οι Ιεροί Ναοί ανοιχτοί και να τελείται η Θεία Λειτουργία», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας.

 

 

«Με τη χάρη του Θεού, σύντομα όλοι μας θα χαρούμε μαζί με τους απόδημους Σουεζιανούς την χαρμόσυνο ημέρα των θυρανοιξίων Του. Και πάλι θα ηχήσουν οι καμπάνες της Αγίας Αικατερίνης στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης του Χριστού σε όλο τον κόσμο. Το όνειρο του Μακαριωτάτου μας έλαβε σάρκα και οστά», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

 

 

 

2 responses to “Με τη στήριξη του Αιγύπτιου μεγαλοεπιχειρηματία Σαουΐρις, ανακαινίζεται η Αγία Αικατερίνη του Σουέζ στην Αίγυπτο – Ικανοποίηση Θεοδώρου Β΄”

  1. Μαριανθη Αλμπάνη Βαη says:

    Με μεγάλη μου χαρα και συγκίνηση διάβασα το ευαρεστο έργο της ανοικδμησης της εκκλησία μας της Αγίας Αικατερίνης Πολλές πολλές όμορφες αναμνησεις. Συγχαίρω τον κ. Σαουιρης και ολους όσους βοηθούν για την μεγάλη προσφορά τους. Η Αγία μας Αικατερινη να τους προστατεύει πάντα

  2. ΦΙΦΙΚΑ ΜΠΡΟΥΣΙΑΝΟΥ says:

    ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ. ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ κ. ΣΑΟΥΙΡΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΟΔΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης