Η έκθεση για τους « Έλληνες του Καΐρου», βασική εκδήλωση της Ελληνοαιγυπτιακής Πολιτιστικής Εβδομάδας στο Κάιρο


Η φωτογραφική έκθεση «Οι Έλληνες του Καΐρου», μία πρωτοβουλία του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου και το Μουσείο Μαχμούντ Μουχτάρ, αποτελεί την κεντρική εκδήλωση της Θερινής Ελληνο-Αιγυπτιακής Εβδομάδας Πολιτισμού, που εγκαινιάζεται την Κυριακή 15 Ιουνίου, στις 19.30 στη γκαλερί του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης Μαχμούντ Μουχτάρ (El Tahrir 5,απέναντι από την Όπερα Καΐρου).

 

 

Η έκθεση αποτελεί μία φωτογραφική αφήγηση της παρουσίας των Ελλήνων στο Κάιρο, όπως την κατέγραψαν με το φακό τους οι φωτογράφοι Παύλος Καζολίδης και Αθηνά Καζολέα οι οποίοι συνεργάζονται με το Μουσείο Μπενάκη στο οποίο πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας.

 

 

Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσει από τις 15 έως τις 25 Ιουνίου, ενώ κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τους επισκέπτες της».

 

 

Η φωτογραφική απεικόνιση της ελληνικής ταυτότητας στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα περιλαμβάνει τα ίχνη των Ελλήνων στο Κάιρο καθώς και στιγμές καθημερινών ανθρώπων της Ελληνικής Παροικίας.

 

 

Οι Έλληνες του Καΐρου, αν κι έχουν τις ρίζες τους στην Αίγυπτο, διεκδικούν με περηφάνια την ιδιαιτερότητα του εθνικού τους πολιτισμού και δηλώνουν απερίφραστα την ελληνική τους καταγωγή, διατηρώντας μια μικρή Ελλάδα έξω από τα εδαφικά της σύνορα.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης