Με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε στην Αθήνα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄


Του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά είχε στις 14 Νοεμβρίου ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β” στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Αθήνα.

 

 

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε τον Αλεξανδρινό Προκαθήεμνο κ. Θεόδωρο για την συνάντηση του στο Κάιρο με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

 

 

Ο Πρωθυπουργός είπε στον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ότι ο Πρόεδρος Σίσι τόν αγαπάει και τόν προστατεύει σαν αδελφό του, ενώ θαυμάζει το έργο του.

 

 

Στη συνάντηση παρέστη και η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΑ κ. Λίνα Μενδώνη.

 

 

 

Πηγή: www.romfea.gr

 

 

 

 

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 

 

Την 14η Νοεμβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Αντώνη Σαμαρά.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ώστε ο Μακαριώτατος να ενημερωθεί για τις εξελίξεις τις συνδεόμενες με την πρόσφατη τριμερή συνάντηση κορυφής Αιγύπτου-Ελλάδος-Κύπρου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

 

Ο Μακαριώτατος διαβεβαίωσε τον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι θα συνδράμει με όποιον τρόπο δύναται στην προοπτική της αναλήψεως κοινής δράσεως από την πολιτική ηγεσία των τριών χωρών στον ευαίσθητο χώρο της ανατολικής Μεσογείου, ιδίως στον τομέα της προαγωγής της ανεκτικότητας της διαφορετικής θρησκευτικής εκφράσεως και της αναχαιτίσεως της τρομοκρατίας της αφορμωμένης από στρεβλά ιδεολογικά ή θρησκευτικά κίνητρα.

 

Ο κ.Σαμαράς ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την θεσμική του παρουσία και δράση στη χ ώρα του Νείλου και στην Αφρική, χαρακτηρίζοντάς τον Πρεσβευτή του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά της αφρικανικής ηπείρου.

 

Μάλιστα εξέφρασε την εντύπωση που τού προκάλεσε η αγάπη του Εξοχ. Προέδρου της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ Ελ Σίσι προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου και ο θαυμασμός για το φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την συνάντηση των δύο ανδρών παρούσα ήταν και η κα Λίνα Μενδώνη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης