Με τον Ταξιάρχη του Σάββα του Ηγιασμένου τίμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Θεόδωρος Β’, τον Ακόλουθο Άμυνας, Στέλιο Πετράκη


Με τον Ταξιάρχη του Σάββα του Ηγιασμένου τίμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, τον απερχόμενο Ακόλουθο Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Στέλιο Πετράκη, Αρχιπλοίαρχο ΠΝ.

 

Η συγκινητική τελετή, που ξεκίνησε με τον Προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής να ψάλλει το «Τη Υπερμάχω», πραγματοποιήθηκε στην Πρεσβευτική κατοικία στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, με τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος να διαβάζει το πιτάκιο, παρουσία του Θεοφ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Νήφωνα, Kαθηγουμένου της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.

 

 

petrakis 02

 

 

Οι οικοδεσπότες, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η σύζυγός του κα Αντουανέττα Λάζαρη υποδέχτηκαν θερμά τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο με την Τιμία Συνοδεία του, καθώς επίσης τον Κύπριο Πρέσβη κ. Σώτο Λιασσίδη και την σύζυγό του, τον Σύμβουλο της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Ανδρέα Κοττίδη, τον Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Αθανάσιο Ρίζο, τον νέο Σύμβουλο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Κουτσούμη, την Κοινοτική Επίτροπο Καΐρου κα Στέλλα Κυριάζη και άλλους επισήμους.

 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος συνεχάρη για το έργο του τον Ακόλουθο Άμυνας κ. Στέλιο Πετράκη για το έργο που προσέφερε μέχρι σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Χώρα του Νείλου, που τώρα αποχωρίζεται, εξυμνώντας την αγάπη του για το νησί της Κρήτης από όπου κατάγεται αλλά και ιδιαίτερα την αγάπη του για την πατρίδα.

 

«Είστε ένας αξιωματικός τετιμημένος, που αγαπά την Εκκλησία, την πατρίδα μας και το Πατριαρχείο μας αλλά και τον Προκαθήμενό του, που ο Απόστολος Τίτος της Κρήτης χάρισε από τον Ψηλορείτη, στον Απόστολο Μάρκο στην Αίγυπτο και ολόκληρη την Αφρική.

 

Να θυμάστε πάντοτε την Αίγυπτο, όλους εμάς, και το πρεσβευτικό ζεύγος που σάς περιέβαλαν με τόση αγάπη στην αποστολή σας στην Χώρα του Νείλου», τόνισε ο κ. Θεόδωρος.

 

 

petrakis 03

 

 

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Ακόλουθος Άμυνας κ. Πετράκης προσέφερε μία μικρή τριήρη στον Μακαριώτατο, που ο κ. Θεόδωρος δέχθηκε με πολύ χαρά. Ο κ. Πετράκης θυμήθηκε με συγκίνηση ότι τα πρώτα του βήματα ως Σημαιοφόρου ευλόγησε και πάλι ο Πατριάρχης Θεόδωρος, όταν ως διάκονος εκείνος συνόδευε τον μακαριστό Πατριάρχη Παρθένιο, ταξιδεύοντας με ελληνικό πολεμικό πλοίο προς την Αμοργό. «Ο Θεός να στηρίζει το έργο σας και θα είμαστε συμπαραστάτες σας, από όποιο πόστο μάς τάξει η πατρίδα», κατέληξε, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν την τιμή να παραβρίσκονται στην τελετή και ιδιαίτερα τον Έλληνα Πρέσβη κ. Χριστόδουλο Λάζαρη και την σύζυγό του Αντουανέττα για την μεγάλη τους φιλία και αγάπη, που είναι αμοιβαία, καθώς και το κυπριακό πρεσβευτικό ζεύγος και όλους τους παρισταμένους.     

 

petrakis 04

 

 

 

 

 

 

  

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης