Με τον θυρεό της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, τίμησε τον Κύπριο Πρέσβη στην Αίγυπτο Χ. Μορίτση, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Κύπρου


 

 

 

 

Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η χθεσινή απονομή του θυρεού της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, προς τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο κ. Χάρη Μορίτση.

 

 

Την απονομή έκανε ο ίδιος ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στην κυπριακή πρεσβευτική κατοικία, στο Ζαμάλεκ του Καΐρου, επιβραβεύοντας στο πρόσωπο του εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τις εξαιρετικές προσπάθειες για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και στον αμυντικό – στρατιωτικό τομέα.

 

 

Η σεμνή αλλά σημαντική τελετή έγινε παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Ανδρέα Μαυρομάτη και πλειάδας Στρατιωτικών Ακολούθων από πολλές πρεσβείες στην Αίγυπτο, που προσήλθαν να καλωσορίσουν τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Χώρα του Νείλου.

 

 

Παρόντες και οι Ακόλουθοι Άμυνας της Κύπρου και της Ελλάδας, ο Αντισυνταγματάρχης κ. Κώστας Φωτίου και ο Πλοίαρχος (ΠΝ) Παρίσης Κανούτος αντίστοιχα, καθώς οι επιτελείς που συνόδευαν τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου, ο οποίος έγινε με τιμές δεκτός από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Στρατηγό Μοχάμεντ Φαρίντ Χεγκάζι, στο Υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου.

 

 

Να σημειωθεί ότι ο Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης μεταβαίνει σήμερα στην Αλεξάνδρεια, όπου θα επισκεφτεί την μεγάλη Ναυτική Βάση, τη Βιβλιοθήκη, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄.     

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS

Αρχείο Ειδήσεων

Μαρτίου 2024
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads




Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης