Με το ψηφοδέλτιο των ΠΡΑΣΙΝΩΝ, μπαίνει στη μάχη των Ευρωεκλογών ο Αλεξανδρινός Αιγυπτιώτης Δημήτρης Κάβουρας


Με τους Πράσινους, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών στην Ελλάδα, ένας από τους πιο δραστήριους Αιγυπτιώτες νέους στην Αλεξάνδρεια, που χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερη ενασχόλησή του με τα κοινά και τις συνεχείς εποικοδομητικές παρεμβάσεις του στις συνελεύσεις της Ελληνικής Κοινότητας. Πρόκειται για την Δημήτρη Κάβουρα.

 

Ο Δημήτρης Κάβουρας γεννήθηκε το 1979 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Αποφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο – Λύκειο Αλεξανδρείας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αραβική Ακαδημία Επιστημών, Τεχνολογίας και Θαλάσσιων Μεταφορών, στο τμήμα της Διοίκησης Ναυτιλιακών Μεταφορών. Παρακολούθησε Ανεξάρτητα Σεμινάρια Αναπτυξιακών Σπουδών στο Λονδίνο.

 

Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ανάπτυξη με Εμπειρία Εργασίας (Middlesex University). Το 2010 παρακολούθησε το διαδικτυακό σεμινάριο για την Σύγχρονη Ηγεσία, τον Πολιτισμό και την Διαφορετικότητα στο Πανεπιστήμιο της Κόστα Ρίκα, και το 2011 σεμινάρια για την Κουλτούρα της Ειρήνης στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας.
Παράλληλα με της σπουδές του αποτελούσε ενεργό μέλος της Νεολαίας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και συμμετείχε εθελοντικά σε Περιβαλλοντικές Ομάδες (Friends of the Environment Association Alexandria, Mεσόγειος SOS, Sustainable Development Association) και Κινήσεις Νεολαίας (Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, YMCA), ως διοργανωτής και συντονιστής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Αίγυπτο.

 

Στα πλαίσια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με αναπτυξιακά και πολιτιστικά ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και με προγράμματα για την αναπτυξιακή βοήθεια αναπτυσσόμενων χωρών. Εργάζεται στη Διεύθυνση Προγραμμάτων του Ιδρύματος Ευρω-Μεσογειακής Συνεργασίας για τον Διαπολιτισμικό Διάλογο “Anna Lindh” (Anna Lindh Foundation for the Dialogue Between Cultures). Παράλληλα αποτελεί ιδρυτικό στέλεχος του Αιγυπτιακού Ιδρύματος για τη Νεολαία και την Ανάπτυξη που δραστηριοποιείται στους τομείς του Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Πολιτισμού.

 

Με την έναρξη της Αραβικής Άνοιξης συμμετείχε ενεργά σε ομάδες που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο και διαδήλωναν στην «Ταχρίρ» της Αλεξάνδρειας για εκλογές, βασικά Δικαιώματα και θεμελιώδεις Ελευθερίες.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης