Ο Π.Α.Ο.Κ. ξαναγράφει την ιστορία του «Ελληνικού Αθλητισμού στο Κάιρο» και διακρίνεται στο μεγάλο πρωτάθλημα «COPA COCA-COLA EGYPT 2015»


Τις δόξες του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, που μεσουρανούσε κάποιες δεκαετίες παλαιότερα, μάς θυμίζει και πάλι ο ΠΑΟΚ, το αθλητικό παροικιακό σωματείο, που τιμά τον Ελληνισμό του Καΐρου.

 

Απόδειξη, η μεγάλη νίκη που πέτυχε την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, όπου οι αθλητές της ομάδας, οι γεννημένοι το 2000 – 2001, συμμετείχαν στο πρωτάθλημα Αιγύπτου που διοργανώνει η εταιρεία Coca-Cola σε πολλές χώρες και κατέλαβαν την ιδιαίτερα σημαντική δεύτερη θέση.

 

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, συμμετείχαν 36 οργανωμένες ποδοσφαιρικές ομάδες από όλη την Περιφέρεια της Γκίζας. Το πρωτάθλημα ήταν με σύστημα κυπέλλου. Η ομάδα που κερδίζει τον αγώνα πάει στην επόμενη φάση.

 

Ο Π.Α.Ο.Κ έχοντας πλέον, πολύ καλά προπονημένους και άρτια προετοιμασμένους αθλητές και κατόπιν πρότασης του προπονητού της ομάδας κ. Χάλεντ Καμάλ, αποφάσισε να συμμετάσχει στους προκριματικούς αγώνες του Κυβερνείου Γκίζας, που πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικό κέντρο «Μιτ Όκμπα», υπό την αιγίδα και επίβλεψη του Υπουργείου Αθλητισμού της Αιγύπτου.

 

Εκεί, εμφανίστηκε μια ελληνική ομάδα την οποία κανείς δεν ήξερε. Όπως δηλώνουν στελέχη του αιγυπτιώτικου ΠΑΟΚ, «οι ομάδες που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα – και που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους – θεώρησαν ίσως ότι η αιγυπτιώτικη παροικιακή ομάδα θα ήταν το «θύμα» ή ο «αγώνας-βόλτα» για όσες ομάδες θα έπαιζαν μαζί. Διαψεύστηκαν!!!

 

Αλλά, ας δούμε το χρονικό της μεγάλης πορείας του ΠΑΟΚ:

 

Οι επτά συνολικά παίκτες του Π.Α.Ο.Κ, συνοδευόμενοι από το Διοικητικό Συμβούλιο του αθλητικού σωματείου, έφθασαν στον αγωνιστικό χώρο από το πρωί εκείνης της ημέρας.

 

 

 

 

paok 2015 03

 

 

 

 

Από τις 9 το πρωί έως τις πέντε το απόγευμα, έπαιξαν συνολικά οκτώ αγώνες, κατατροπώνοντας σχεδόν επτά από τις οκτώ αντίπαλες ομάδες!

 

Οι αθλητές του Π.Α.Ο.Κ. έδωσαν πράγματι τον καλύτερό τους εαυτό και έφτασαν στον τελικό, βρισκόμενοι αντιμέτωποι με τη γηπεδούχο ομάδα «Μιτ Όκμπα», η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετέχει στην Β΄ κατηγορία του Αιγυπτιακού Πρωταθλήματος. Ο αγώνας χαρακτηρίστηκε από πολύ δυνατές φάσεις και ήταν ιδιαίτερα σκληρός. Οι αθλητές του Αιγυπτιώτικου σωματείου, μετά από τόσους αγώνες, μεγάλη κούραση και δυνατό ήλιο, έχασαν τελικά με σκορ «1-2» και κατέκτησαν το 2ο κύπελλο. Το δυσάρεστο είναι ότι μόνον η νικήτρια ομάδα περνά στους προκριματικούς Αιγύπτου.

 

Άσχετα όμως από το αποτέλεσμα, ο Π.Α.Ο.Κ. έγινε γνωστός σε όλους όσοι παίζουν ποδόσφαιρο στη Γκίζα και τα παιδιά του σωματείου απέκτησαν μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία.

 

Το Δ.Σ. δεν κρύβει την υπερηφάνεια του για τους αθλητές του: τους παίκτες της ομάδας Γιάννο Κουκίδη, Άρη Γκρουνστέιν, Αναστάσιο Ρούσσο, Μιχάλη Σαλίμπ, Ιλία Ισκάνταρ, Κάρλ Χεμπέκα και Κύριλλο για το αποτέλεσμα που κατάφεραν καθώς και για την άριστη συμπεριφορά που επέδειξαν.

 

Επίσης, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του Π.Α.Ο.Κ. ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση και την Εφορεία της Αμπετείου Σχολής, οι οποίοι επέτρεψαν στους συγκεκριμένους αθλητές (μαθητές του σχολείου) να απουσιάσουν εκείνη την ημέρα.

 

Τέλος, απευθύνουν τα πιο θερμά τους συγχαρητήρια στους προπονητές των ομάδων κ.κ. Χάλεντ Καμάλ και Αττέια, ευχαριστώντας τους από καρδιάς για το έργο που προσφέρουν στους αθλητές του ιστορικού παροικιακού αιγυπτιώτικου αθλητικού σωματείου, του Π.Α.Ο.Κ.

 

 

 

 

paok 2015 02

 

 

 

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Hephaestus Radio

Διαδικτυακή Πλατφόρμα Κυπρίων Διασποράς


DIADIKTIKI-PLATFORMA-DIKTION-DIASPORAS




Αρχείο Ειδήσεων

Ιουλίου 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Pyramis News Ads


Zeppelin Computers


Pyramis News Ads

Σχετικά με εμάς

Η ιστοσελίδα για τους Αιγυπτιώτες όπου γης